19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye'de heyecanla kutlanıyor. Bu kapsamda Tokat'ta Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Programa saygı duruşu ile başlandı, İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti, İl Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Eger'in konuşması ile bitti. Programa Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Yılmaz, CHP Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı ile protokol üyeleri ve öğrenciler, davetliler katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, 19 Mayıs'ın diriliş, yükseliş, azim ve kararlılık olduğunu vurgulayarak "104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının Samsun'da başlattığı ve oradan bütün ülkeye yayılan kutlu mücadele milletimizin sönmek üzere olan umutlarını canlandırmış, yediden yetmişe herkesin kenetlendiği ve birlikte hareket ettiği sürece hız kazandırmıştır. Kurtuluş Destanı'na çıkan yolun patikaları 19 Mayıs 1919'da örülmüştür. 19 Mayıs diriliştir, yükseliştir. Her şey bitti denilen anda yeşeren umuttur. 19 Mayıs inançtır, 19 Mayıs azimdi ve 19 Mayıs kararlılıktır. 19 Mayıs bu ülkeyi ele geçirmek isteyenlere, milletimize pranga vurmaya kalkışanlara karşı bir direniştir." dedi.

19 MAYIS RUHU VARLIĞINI İLELEBET SÜRDÜRECEKTİR

İl Müdürü Haşim Eger’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için yaptığı konuşma şöyle oldu:

"Sayın Milletvekilim, Sayın protokol üyelerimiz kıymetli misafirler, çok değerli öğrencilerimiz, milletimizin özgürlük, bağımsızlık ve var olma mücadelesini simgeleyen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'mızı yine bir büyük gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının Samsun'da başlattığı ve oradan bütün ülkeye yayılan kutlu mücadele milletimizin sönmek üzere olan umutlarını canlandırmış, yediden yetmişe herkesin kenetlendiği ve birlikte hareket ettiği sürece hız kazandırmıştır. Kurtuluş Destanı'na çıkan yolun patikaları 19 Mayıs 1919'da örülmüştür. 19 Mayıs diriliştir, yükseliştir. Her şey bitti denilen anda yeşeren umuttur. 19 Mayıs inançtır, 19 Mayıs azimdir ve 19 Mayıs kararlılıktır. 19 Mayıs bu ülkeyi ele geçirmek isteyenlere, milletimize pranga vurmaya kalkışanlara karşı bir direniştir. Her alanda ülkemizi büyütmenin gayretini gösterirken ilham alıyor. Ecdadımızdan miras olarak aldığımız bu emanetin şuuruyla geleceğe hep birlikte yürüyoruz. Bu aziz millet var olduğu müddetçe 19 Mayıs ruhu da varlığını ilelebet sürdürecektir.

Kıymetli gençlerimiz, sadece ülkemizdeki değil, tarihi bağlarla bağlandığımız topraklardaki gönül coğrafyamızdaki görevlerinin de farkındadır. Sevgili gençler istiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs'ın Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin bir göstergesidir. Bağımsızlığımızı Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi özenle, hassasiyetle koruma noktasında hepimize büyük görevler düşmektedir. Devletimizin bütün imkanları sizlerin her türlü bilgiye ulaşması ve çağın getirdiği niteliklere ulaşmanız noktasında hizmetinizdedir. Kardeşliğimizden, birliğimizden ve beraberliğimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Sizler sanatta, sporda, kültürde ve her alanda yükselen bir inanç, aşk ve şevkle çalışmalısınız. Ülkemizi, milletimizi ve medeniyetimizi çok güçlü bir şekilde dünya ekonomisinde temsil etmelisiniz. İhtiyacınız olan ruh, 19 Mayıs'ın ruhunda ve motivasyonunda vardır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, gençlerimizin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerine, destek olmaya var gücümüzle her zaman olduğu gibi devam edeceğiz. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bütün istiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla minnetle ve rahmetle anıyorum.”

(Haber-Fotoğraflar: Mustafa Işık)