Amatör SpHaftası Kortej yürüyüşü ve SpKulüplerine malzeme yardımı yapıldı.

Gençlik ve SpBakanlığı ile Amatör SpFederasyonları Konfederasyonu işbirliğinde Gençlik Hizmetleri ve Spİl Müdürlüğü ve Tokat ASKF koordinesinde 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri devam ediyor.

Vali Yardımcı Mehmet Suphi Küsbeci, Belediye Başkan Yardımcı Osman Altınordu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe, Gençlik Hizmetleri ve Spİl Müdürü Cemil Çağlar, Kurum Müdürleri, Tokat Amatör SpKulüpleri Federasyonu Başkanı Sezai Işkın, Kulüp yetkileri, İl Müdürlüğü Personelleri, antrenörlerve sporcuların katılımlarıyla gerçekleştirilen Amatör SpHaftası kortej yürüyüşü Niksar yolu kavşağından başlayarak, Hüseyin Akbaş SpSalonunda sona erdi.

Kortej yürüyüşü bitiminde Hüseyin Akbaş SpSalonunda Gençlik ve SpBakanlığı tarafından kentte faaliyet gösteren spkulüplerine yardım kapsamında gönderilen spor malzemelerinin dağıtım töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasına müteakiben Açılış konuşmaları ile devam etti.

Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın; Bugün 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Amatör Sphaftasının amacı ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Amatör profesyonelliğin geçtiği bir kapıdır, bizler amatörün tanımına baktığımızda hiçbir karşılık beklemeden, yapılan çalışma neticesinde sağlıklı bir bedene sahip olarak “Gelecekte Şanlı Türk Bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı Uluslararası düzenlenen Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında hep zirvede tutacak hem eğitim hem de sportif anlamda gençlerimiz amatör sporun ruhu ile kendilerini geliştirip, madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, profesyonel birer Milli Sporcu olarak İlimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir.

Valiliğimizden, Belediyemizden ve Gençlik Hizmetleri Spİl Müdürlüğümüzden aldığımız destekle İlimizde ve ilçelerimizdeki amatör spor kulüplerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Amatör SpHaftasının İlimiz ve Ülke Sporumuz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spİl Müdürü Cemil Çağlar yaptığı açıklamada;

Gençlik ve SpBakanlığı SpGenel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda İlimizde 13-19 Ekim 2014 tarihleri arası amatör spor haftası kutlamaları çeşitli sportif etkinliklerle gerçekleştirilmektedir.

Amatör SpHaftasında gerçekleştirilen sportif etkinliklerle toplumda sporda farkındalık oluşturularak, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları spkulüplerinin, başarılı sporcularının halkımızla tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spbranşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin, sosyal sorumluluk duygusu oluşturulması ile sporu tabana yayarak spbilinci ve kültürünün oluşturulmasıdır.

62 spkulübü ve 5546’ sı faal olmak üzere toplamda 20945 lisanslı sporcu sayısına sahip olan İlimizde, Amatör Sphaftası İl Merkezi ve İlçelerimizde çeşitli sportif etkinliklerle kutlanmaktadır. İlimizdeki amatör sphaftası kutlamalarında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Valiliğimiz olmak üzere, Belediye Başkanlığımıza, diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlara şükranlarımı sunar, tüm amatör spcamiasının amatör sphaftasını kutlarım.
İl Müdürlüğü olarak bizlerde İlimizde amatör sphaftasını gençlerimizin ve halkımızın dolu dolu sportif etkinliklerle geçirmelerini sağlamak amacıyla Atletizm, Basketbol, Tenis, Futbol, Hentbol, Voleybol, Bisiklet, Sokak Basketbolu turnuvası ve Halkımızın katılımları ile gerçekleştirilecek ola Halk Yürüyüşünün yanı sıra, sporda farkındalığı anlatmak amacı ile İlimiz Emirseyit Beldesinde Tokat ASKF Başkanı, Mili Sporcular , Milli Antrenörümüzün katılımları ile “Amatörden Olimpiyatlara” konulu panel düzenledik.

Amatör sphaftası kutlamaları çerçevesinde Kulüplerimizin her zaman büyük destekçisi olan Gençlik ve SpBakanlığımız tarafından gönderilen içlerinde yağmurluk, eşofman ve antenman malzemelerinden oluşan spor çantalarının kulüplerine dağıtımını yapacağız.

Ayrıca “ Gençlik SpAVM” lerde sloganı ile halkımızın yoğun şekilde bulunduğu Novada Alış veriş Merkezinde, Sporda Sosyal Sorumluluk duygusunu oluşturmak amacı ile Jimnastik, Judo, Karate, Kick Boks ve Okçuluk branşlarında il müdürlüğümüz bünyesinde açtığımız kurslarda eğitimlerine devam eden genç sporcularımız tarafından gösteriler düzenlenecektir.

Tüm gençlerimizin madde bağımlılığı, zararlı ve kötü alışkanlıklardan korunmaları, Vatanını, Milletini seven hoş görülü liderlik ve arkadaşlık duyguları gelişmiş iyiyi, güzeli ayırt edebilen takdir eden saygılı bir birey olarak yetişebilmeleri için tüm gençlerimizi tesislerimize davet ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci ise yaptığı açıklamada, “Geçmişte ne çim sahalarımız nede bu tür spsalonlarımız vardı, ama günümüzde çok şükür il merkezi ve ilçelerimizde spsalonlarımız, çim sahalarımız gençlerimizin hizmetinde faaliyetler göstermektedirler.
Gençlerimizin bunu çok iyi değerlendirmesi lazım, spsadece vücut gelişimi için değil aynı zamanda sağlık ve ahlaki açıdan bir düzendir, insanların geleceğidir.

Gençlik Hizmetleri ve Spİl Müdürlüğümüzce Amatör Spor Haftası kapsamında 21 branşta etkinlikler gerçekleştirilmekte ve sporu tabana yayma konusunda güzel bir çalışma olup biz bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Gençlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için gerek Valiliğimiz İl Özel İdare ve Belediyemiz olarak sizlerin yanında olacağı sözünü verirken, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Gençlik ve SpBakanlığı SpGenel Müdürlüğü tarafından kentte faaliyetlerine devam eden kulüplere gönderilen sportif malzemeler Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Altunordu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe, Gençlik Hizmetleri ve Spİl Müdürü Cemil Çağlar, Tokat Amatör SpKulüpleri Federasyonu Başkanı Sezai Işkın tarafından Kulüp temsilcilerine dağıtımları gerçekleştirildi