Tokat İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Turan Saldırıcıer, deprem afet bölgesindeki çobanların yem ihtiyaçlarını karşılamak üzere Tokat Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile bölgeye gönderilmek üzere yem kampanyası başlattıklarını duyurdu.

            Başkan Turan Saldırıcıer, deprem afet gününden buyana birlik, beraberlik, dayanışma ruhunun hayat bulduğunu belirttiği açıklamasında “Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu bir kez daha hayat buldu. Afet bölgesinde gıda ihtiyacı için gönderilecek hayvanlarımızın ilk teslimatını Turhal ve Zile ilçelerimizden gerçekleştirdik, kesilen hayvanlarımız belediye aşevinde kavrularak AFAD aracılığı ile deprem bölgemize ulaştırılacaktır. Destek veren tüm yetiştiricilerimize ve organizasyonda emeği geçen ekibimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bağışlanan her hayvanın tüyünce Yüce Allah, siz değerli yetiştiricilerimize bereketini versin.” Dedi.

YEM DESTEĞİ KAMPANYASI

            Başkan Turan Saldırıcer, yöredeki çobanların yem ihtiyaçlarının karşılanması için de kampanya yapılacağını duyurduğu açıklamasında “içinde bulunduğumuz bu zor günde afet bölgesindeki vatandaşlarımızı yalnız bırakmayan güzel yürekli yetiştiricilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bize emanet ettiğiniz bağışlarınız her aşaması takip edilerek nihai hedefine ulaşmıştır. Bu kutlu organizasyonda üretimden paketlemeye kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun… Değerli yetiştiricilerimiz şimdiki görevimiz ise deprem bölgesinde bile görevinin başında olan çoban kardeşlerimizin, meslektaşlarımızın yem ihtiyacı için seferber olmaktır. Birliğimiz ve Tarım il müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü yem kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.