(Haber-Foto: Bekir Binbaş)

 

Tokat Ziraat Odası Başkanlığına aday olduğunu ilan eden Sinan Çiçek gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Fatih Kılıç ile sohbet eden Çiçek, Başkanlığı kazandığı takdirde 2 dönem yapmak için aday olduğunu şimdiden taahhüt etti. Ziraat Odası'nı Tokat çiftçisinin, ziraatçısının faydasına olacak şekilde yöneteceğini, aidat alan bir oda olmanın ötesinde üyesine maddi ve manevi destek sağlayan, üyesi olmaktan mutlu kılan bir yapıya kavuşturacaklarını vurguladı.

            Hali hazırda Tokat Tarım İl Müdürlüğü personeli olarak çalışmakta olan Sinan Çiçek, çiftçinin, ziraatçının sorunlarını, beklentilerini en iyi bilecek yerde olmanın da getirdiği avantajları Tokat Ziraat Odası’nda Tokat çiftçisine sunmayı arzu ettiğini belirtirken, ziyaret vesilesiyle açıklamasında şunları söyledi:

            “Tarımın içinden gelen bir isim olarak Başkanlığa talip oldum. Adaylığımda birinci vurgum o koltuğa oturunca en son raddeye kadar değil de, çıraklık, kalfalık, ustalık üçlemesinden kalfalık kısmını çıkarıp, çıraklıktan ustalığa geçecek bir şekilde, 2 dönemle tamamlamak istiyorum. Seçildiğim takdirde, ikinci dönemim içinde başarılı görür, takdir edilirsem seçilirim. O iki dönemi bitirince üçüncü döneme tekrar adaylığımı koymayacağımı daha işin başında taahhüt olarak dile getirdim. En küçüğünden en büyüğüne verdiğim söz bilinsin ve yarın üçüncü döneme aday olmaya kalkarsam yüzüme vurulsun. Tarım camiasının daha iyi noktaya getirilmesi adına kendimizi bu zamana kadar yetiştirdik, ustalaştırdık zaten. Birikimimizi halkımızla paylaşmak vakti geldi. Çiftçimizin tıkandığı hususlarda öncülük yapacağız. Devletimizin çok iyi destekleri var ama çiftçimize bunu en iyi şekilde anlatmak gerek. Vatandaşımızın bu projeleri hazırlamakta harcadığı para var, bu para onları çok zorluyor ve hatta proje hazırlamadan vazgeçiriyor. Biz gelirsek, proje hazırlığını Oda olarak biz yapacağız, yol göstereceğiz. Aidat alıp da yatan bir kurum olmaktan çıkıp, aidatının on katı desteği çiftçisine, üyesine sağlayan oda olacağız.”