İstifa AK Parti Tokat İl Gençlik Kolları Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile duyuruldu. Aktürk istifa açıklamasında, “AK Parti Genel Merkezimizle yaptığımız istişareler neticesinde 8 yıldır büyük bir şeref, onur ve gururla yürüttüğüm AK Parti Tokat İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunmaktayım” dedi.

“Gençliğimizin en güzel yıllarında Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışma, yol yürüme şerefini bizlere yaşatan Rabbim'e hamd olsun” diyen Aktürk açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Bu süreç içerisinde yol arkadaşlarımızla birlikte ortaya koyduğumuz çalışmalarımızla Tokat'ta merkezde, tüm ilçelerimizde, mahallelerimizde, üniversitemizde ve liselerimizde genç arkadaşlarımıza yönelik birçok çalışmamızla, binlerce arkadaşımıza Liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğanın mücadelesini ve AK Davamız' anlatmış olmanın gururunu, şerefle taşımaktayız. Bundan sonraki süreçte de bu zamana kadar olduğu gibi ilk günkü aşkla, 2023 yolunda davamız için çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu kutlu görevi bizlere tevdi eden başta AK Parti Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Tokat Milletvekilimiz Sn. Özlem Zengin'e, Gençlik Kolları Genel Başkanımız Sn.Eyyüp Kadir İnan'a, görevimiz sürecinde birlikte çalıştığımız önceki dönem Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlarımız, Sn. Abdurrahim Boynukalın, Sn. Melih Ecertaş, Sn. Ahmet Büyükgümüş, Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Sn. Yusuf İbiş'e, şimdiki ve önceki dönem Genel Merkez MYK ve MKYK üyelerimize, bölge koordinatörlerimize, Anayasa Komisyonu Başkanımız, Tokat Milletvekilimiz, abimiz, Sn. Yusuf Beyazıt'a, Tokat Milletvekilimiz Sn. Mustafa Arslan'a, 3 dönem boyunca birlikte çalıştığımız önceki dönem Milletvekillerimize, göreve geldiğinden itibaren desteklerini bizden esirgemeyen, birlikte çalışmaktan onur duyduğum, yol yürüdüğümüz ve yürümeye devam edeceğimiz İl Başkanımız Sn. Cüneyt Aldemir'e, desteklerini üzerimizde her zaman hissettiğimiz, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, gençlik kollarımızın her çalışmasında yanımızda olan, birlikte yol yürümekten onur duyduğum ve her zaman yol yürümeye devam edeceğim, gençliğin ağabeyi, Belediye Başkanımız Sn. Eyüp Eroğlu'na, 3 dönem boyunca birlikte çalıştığımız, her zaman yanımızda olan, ablamız, Kadın Kolları İl Başkanımız Sn. Havva Sabuncuoğlu'na, İl Genel Meclis Başkanımız Sn. Erol Duyum ve meclis üyelerine, Belediye Meclis Üyelerine, Üniversite yıllarından itibaren 3 dönem boyunca birlikte çalıştığımız, yol arkadaşlarım, il yönetimimizin kıymetli üyelerine, ÜniAK Teşkilatımıza, Lise Teşkilatımıza, ilçe başkanlarıma, mahalle başkanlarıma ve ana kademe ilçe ve ilçe belediye başkanlarıma, belde belediye başkanlarıma ve bu süreçte her zaman maddi-manevi destekçim aileme teşekkürlerimi sunuyorum. Sıfatlar geçicidir, bizim için önemli olan; Kutlu Davamızdır.”