Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay Türkiye'nin yerli otomobili TOGG’u önemsediklerini belirterek, “Türkiye’nin yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın Bursa Gemlik’teki tesisinde 29 Ekim 2022’de araçların seri üretimine başlanması hepimizi heyecanlandırmıştır. Ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Milli Solcular olarak Türkiye'nin her alanda dünya ile rekabet halinde olmasından gurur duyduklarını ifade eden Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Yılda 175 üretim kapasitesine sahip olan tesisin, 10 yılda 5 farklı modelden toplam 1 milyon araç üretimini hedeflemesi ülkemiz açısından çok önemli ve değerlidir.” diye konuştu.
Açılışa gitmeyen partileri eleştirdi
Milli Sol lideri Hüseyin Alpay açıklamasında ayrıca, TOGG’un açılışına davetli oldukları halde gitmeyeceklerini açıklayan CHP ve İyi Parti genel başkanlarını da eleştirerek tutumlarını yanlış bulduklarını söyledi.
Alpay, “Türkiye'nin yerli otomobili TOGG ile gurur duyuyoruz. Selahattin Demirtaş ile kahvaltıya gitmek isteyenlerle, Demirtaş’ı hapiste ziyarete gidenlerin TOGG’un açılışına gitmemelerini ise esefle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.