Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Alpay, Koronavirüs tedbirleri kapsamında halka daha fazla ekonomik yardımda bulunulması gerektiğini söyledi.

BEP Genel Başkanı Hüseyin Alpay işten çıkarmaların 3 ay ertelenemesini olumlu bulduklarını, ancak bu adımın yeterli olmadığını belirterek, asgari ücretle çalışan emekçilerin açlık sınırı altında yaşamaya devam ettiklerinin altını çizdi. Virüs tedbirleri kapsamında zorunlu izne çıkarılan kafe, berber, çay ocakları ve benzeri işyerlerinde çalışan emekçilerin mağdur edilmemelerini isteyen BEP lideri Alpay, Halkımız salgın tedirginliğini ve geçim kaygısını yaşarken, çaresizliğe terk edilmemelidir. dedi.

Barış ve Eşitlik Partisi olarak önerilerini de sıralayan Genel Başkan Hüseyin Alpay, Alınan ekonomik tedbirler olumlu olmakla birlikte, dar gelirli, emekli veta sınıf yurttaşlarımız açısından yetersizlik arz etmektedir. Acil olarak asgari ücret 3.000 liraya çıkartılmalı, kafe, berber, çay ocakları ve benzeri işyerlerinde zorunlu izne çıkarılan emekçilere izinli oldukları süre içerisinde maaşları tam olarak ödenmelidir. ifadelerini kullandı.

1 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDEKİ MEVDUATLARIN FAİZLERİ EMEKÇİLERE DAĞITILSIN

Açıklamasında ayrıca mevduat faizi gelirlerinin emekçilere dağıtılmasını isteyen BEP Genel Başkanı Hüseyin Alpay, bankalarda 1 milyon liranın üzerindeki mevduatlara ait faiz gelirlerine devletin el koyması gerektiğini savundu. El konulan faiz gelirlerinin zdurumdaki emekçilere dağıtılması gerektiğini savunan Alpay, şunları kaydetti:

Barış ve Eşitlik Partisi`nin ilkeleri arasında yer alan `paylaşımcılık` ilkesi gereği çözüm önerimlerimizi, yurttaşlarımız arasında hiç kimsenin mağdur olmaması içintaya koyuyoruz. Paylaşımcılık ilkesi vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşıladığı, mağdur olmadığı ve insanca yaşamasana olanak sağlayacak adımları devlet olarak atmamızı içermektedir. Bu bağlamda faiz gelirlerine yaşadığımız bu süreçte el konularak, emekçilere dağıtılması gerekmektedir. Hiç bir yurttaşımızın aç ve açıkta kalmaması için devlet olarak atılması gereken adımlar tereddüt edilmeden bir an evvel atılmalıdır.