Tokat Belediye Plevnespor Futbol Takımımız, Türkiye Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Devre ilk maçında Tokat Gaziosmanpaşa Stadı’nda Gümüşhane Telekomspor’u 5-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Biz takımımızı tekrar tekrar tebrik ediyor, inşallah sezon sonunda şampiyon olarak Tokat futbolunu profesyonel lige tekrar taşımış olurlar.
    Tokat Belediye Plevnespor’un Gümüşhane Telekomspor maçında gözümüze takılan önemli ayrıntılara gelince;
1) Sahamızda oynadığımız her maçımızda olduğu gibi GOP. Stadı’nın protokol tribünündeki manzara şehrimizin takımımıza olan ilgi ve alakasını gösteriyordu. Bu maçımızda da vilayetimizin Valisi ve Belediye Başkanımızın dışında müdavimlerden oluşan çok kalabalık seyirci kitlesi görülse de içimizde bir burukluk bırakıyordu. Tüm Tokatlılar sahamızda oynadığımız her maçımızda Valimiz sn. Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanımız sn. Eyüp Eroğlu’nu sebebi her ne olursa olsun protokoldeki yerlerinde görmeyi arzu ediyorlar.
2) Takımımızın 12. Adamı olan taraftar topluluklarımız bu defa her zamanki gibi GOP. Stadyumu’nun Maraton Tribünündeki yerlerinde değildiler. Biraz da havanın yağışlı olmasından ötürü Kapalı Tribünde görüldüler. Eski Tokatspor maçlarındakinden daha kalabalık kitle halinde yaptıkları tezahüratlarla takımımızı görülmemiş bir şekilde destekliyorlardı. Maçın sonunda da kapalı tribün önünde maçımızda görev alan tüm futbolcular, teknik heyetimiz, tüm yöneticiler bir arada büyük bir şölen havasında galibiyeti kutlamaları moral kaynağıydı. Gösterilen bu sevgi ve muhabbet futbolcularımıza ayrı bir mesaj veriyordu. Onlara yaptıkları mücadelede yalnız olmadıklarını, tüm Tokatlıları temsil ettiklerini göstermekteydiler. Biz de bu taraftar topluluklarımıza tüm Tokatlılar adına teşekkür ediyor, bu davranışlarını sezon sonuna kadar devam ettirmelerini bekliyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar diyoruz.
Maçın teknik analizi…
Takımımız bu sezon yer aldığı BAL’da 1. Devre yaptıkları maçlarda aldığı güzel neticeleri ikinci devrenin ilk haftasındaki 5-0’lık galibiyetle devam ettirdi. İnşallah sezon sonunda 3. Lig’e varırız.
Takımımızın Gümüşhane Telekomspor maçında oynadığı futbolla 5-0’a ulaşması pek tabiî ki hepimizin hoşuna gitti. Bu maçta gözümüze takılan önemli hususları şöyle sıralayalım:
1) Takımımızın saha yayılışı (defans-orta saha-forvet hattı), yer alışı çok iyi olmadığından forvette çoğalamadığı görüldü. Takımımızın 1. Devrede daha az yaptığı kanat bindirmelerinde kaptanımız sol bel Muhsin Polat’ın maçın başından sonuna kadar sık sık yaptığı bindirmeler neticesinde attığı ortalar ve pasların yanı sıra 1. Golü de atması çok iyiydi. İnşallah bundan sonraki maçlarımızda sağdan ve soldan kanat akınlarımızı, bek bindirmelerimizi bol bol yaparız. Yeni transferimiz, santraforumuz Kaan Akan’ın yapılan ortaya kafa vuruşu ile takımımıza kazandırdığı golü ve bilinçli bir ayak içi plasesi ile attığı ikinci golü düşünürsek kanat akınlarının bundan sonra daha iyi neticeleneceği kanaatindeyiz.
2) Takımımız bilhassa ikinci devrede her mevkide yaptığı baskıyı (pres) maçların ilk devresinde de yapmış olsa daha erken gole kavuşacağı ve farkı maçların ilk devresinde de almasını sağlayacağı kanaatindeyiz. Rakibe yapılan presin sürekliliği önemli. Pres sonrası top rakibe geçtiğinde geri dönüşlerinde hızlıca ve rakibi rahatsız edecek devamlılıkta olmalı. 
3) Takımımızın 1. yarıda orta saha dağılışında, futbolcuların yer almalarında zaman zaman yanlışlığın olduğunu gözlemliyoruz. Orta sahada iki ön libero, bir ileri orta saha (santrafor arkası) ile oynuyordu. Bu şablonda 10 numara santrafor arkası olarak oynayan İbrahim Utku İnce birinci devre de olduğu gibi sahada zaman zaman hiç yer alamıyor ya en geride kalıyor veyahut santraforun yanına gidip hareketsiz olarak duruyor. Dörtlümüzün önünde oynayan 2 ön libero da çok iyi yer alamadıklarından bilhassa rakiplerimizi orta sahada tam manasıyla karşılayamıyorlar. Bize göre defans bloğumuzun çok iyi olması, yeni transferlerimizle forvet hattımızın da istenen seviyeye geleceğini düşünerek orta sahamızdaki bu olayın düzeltilmesiyle takımımızın büyük takım havasında bundan sonra yapacağı maçlarda devam edeceği kanaatindeyiz. 
4) Takımımızın hamle oyuncusu olarak kabul edilen Emre Sarıkaya, birinci devrenin son maçlarında olduğu gibi oyuna son 5 dakikada dahil edilerek ondan yararlanamadığımızı bilmeliyiz. Orta saha problemimizde birinci devre oynatıldığı santrafor arkası (ileri orta saha) yerinde oynatılarak bu mevkide oynayan İbrahim Utku İnce’nin de dörtlümüzün önünde oynayan iki ön liberodan biri olarak daha faydalı olacağı kanaatindeyiz.
Hülasa, takımımız BAL’da başarılı bir sezon geçirerek yoluna devam ediyor. İnşallah sezon sonunda da başarılı oluruz.
Bu takımımızda başta eserin mimarı olan Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu’nun, asbaşkan İsmet Yiğit’in, Yönetim Kurulunun, Teknik Direktörümüz Semih Tokatlı ve teknik ekibine, tüm futbolcularımıza, taraftarlarımıza sonsuz güven duygularımızı belirtir, başarılar dileriz. 
Tokat Belediye Plevnespor Kulübü’ne bundan sonra yapacağı maçlarda futbol şansının bizlerle beraber olmasını temenni eder, sayın sporseverlere sevgi ve saygılar sunarız.