Etkinlik, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle gerçekleştirildi. Orman Genel Müdürlüğü, kaybettiğimiz canların hatırasını yaşatmak için 81 il merkezinde "6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı" tesis etti.

Tokat Orman İşletme Müdürü Erhan ÇOTUR, açılış konuşmasında, “11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki deprem felaketi nedeniyle milletçe derin üzüntü içerisindeyiz. Bu vesileyle, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” diyerek, “Yarın kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz." düsturuna sahip bir inancın ve medeniyetin mensupları olduklarını belirtti. Ayrıca Çotur, ormanları geçmişten kalan bir miras değil, çoğaltarak gelecek nesillere devredilecek bir emanet olarak gördüklerini ifade etti.

Programda selvi, sedir, karaçam ve badem türlerinde 2000 fidan dikildi. Bu fidanların, hem deprem şehitlerinin anılarına bir saygı duruşu olacağı hem de "Türkiye Yüzyılına Nefes" adı altında gerçekleştirilen kampanyaya katkı sağlayacağı belirtildi.

Program, Tokat Vali Vekili Osman Sarı'nın konuşmasının ardından İl Müftüsü Abdullah Pamuklu tarafından yapılan dua ile sona erdi.