Tokat İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Nilay Elibol, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Cengiz Yakıt ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Cihat Zülfüoğulları’nın katıldığı etkinliğe, TOGÜ Genç Yeşilay da eşlik etti.

Etkinlikte, fiziksel aktivitelere öncülük eden İl Sağlık Müdürü Nergiz, “Her geçen gün oturarak her zamankinden daha fazla zaman geçiriyoruz. İş yerinde, işe giderken veya evde bilgisayar karşısında olsun, bu hareketsiz yaşam tarzı sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Çalışmalar “oturmanın yeni sigara içmek olduğunu” hatta yaşam süresini daha olumsuz şekilde etkilediğini gösteriyor” dedi.

Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu (TAFISA) tarafından 1991 yılında başlatılan Dünya Yürüyüş Günü’nün, fiziksel olarak aktif olmanın ve fiziksel hareketsizliğin küresel krizine karşı basit ve eğlenceli bir kutlama yöntemi sağlamakta olduğuna dikkat çeken Nergiz, “Ülkeler kutlama için farklı günlerde belirleyebilmekte ise de otuz yılı aşkın bir süredir, yüz altmıştan fazla ülkeden gelen milyonlarca insan, Ekim ayının ilk Pazar gününü “Dünya Yürüyüş Günü”ne dönüştürerek birlikte yürümeyi alışkanlık haline getirdi. Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri ile gündelik hayatımızın içine fiziksel aktiviteyi entegre etmeyi teşvik etmek amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Başkanlığı Obezite, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi tarafından düzenlenen “Doğa Yürüyüşü Etkinliği”ne katıldık. Tüm vatandaşlarımızı gün içinde daha fazla aktif olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.