Emeklilikte Yaşa Takılan 4 A’lı ve 4 B’li çalışanların yasayla emekliliğe kavuşmaları sağlanırken, bilhassa Bağ-Kur’da prim borcu çıkanlar, bu borcu yatırmadan emeklilik hakkı kazanamayacakları için borcu ödenmesi için kaynak arayışına girmişlerdi. Hazır parası olmayanlar başta bankalardan faizli kredi kullanmakta yüz yüze gelmişlerdi.

            Tokatlı hemşehrilerimizden Ayhan Taşan, EYT kapsamında olup da SGK borcu çıkan vatandaşların bir beklentisini gündeme getirdi. Bankalara, faize bulaşmadan borçların ödenmesi için hükümetten faizsiz kredi, borç yapılandırılması beklediklerini duyurdu. Ayhan Taşan’ın sosyal mecra hesabındaki paylaşımı ve talebi şöyle oldu:

            “EYT kapsamında emeklilik için başvuranlardan çoğunun on binlerce / yüz binlerce Türk lirası borcu çıkıyor. Yapılandırma kapsamına bu borçların alınmaması ''ayaklarımız altına aldığımız faizci sisteme'' bankalara vatandaşlarımızı mahkum etmek anlamına geliyor. Bu da EYT ile aslında insanlarımızı emekli etmek değil, bankaların yüksek faizli kredi tuzağına mahkum ederek, sistemdeki bankaları daha da zenginleştirmek demektir. Önerimiz: EYT Şartları tutup ta borcu olan insanlarımıza, bankalar EYT maaşlarının bankasından alınması taahhüdü karşılığında ya faizsiz uzun vadeli kredi versin ya da bu borçlar yapılandırma kapsamına alınsın. Saygılarımızla...”