Olayla alakalı bir açıklama yayınlayan İyi Parti Tokat Merkez İlçe Başkanı Hakan Karagöllü Cemevine gerçekleştirilen çirkin saldırıyı büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini aktararak, “Alevi vatandaşlarımıza ve Cemevinde  ibadetlerini yerine getiren vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şah-ı Merdan Cemevine yapılan saldırı toplum vicdanını derinden yaralamıştır. Saldırının faillerini esefle kınıyor,  tüm Alevi vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Alevilik, Anadolu İslam geleneğinin önemli bir parçasıdır. Aleviler, Hacı Bektaşi Veli'nin "incinsen de incitme" anlayışını düstur edinmiş  insanlardır. Her kim hangi kapalı kapılar ardında mezhepçilik üzerinden bir bölücülük yapma gayretinde ise şunu iyi bilsinler; Alevi Sünni'nin Sünni Alevi'nin canıdır. Et tırnaktan ayrılır da biz canlarımızdan vazgeçmeyiz” dedi.

Alevilere ve Alevi kurumlarına yönelik saldırıların, iktidar cenahının Alevileri hedef alan söylemleriyle tetiklenmekte olduğunu savunan Başkan Karagölllü açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Bu saldırılar siyasal iktidarın Alevileri ötekileştirmesi, inançlarını yok sayması ve Alevi karşıtlığı üzerinden siyaset yapmasıyla doğrudan ilgilidir. İçişleri Bakanlığı’nın olayla ilgili bir kişiyi gözaltına almış olması olayı aydınlatma çabası değil bilakis olayın üstünü kapatmaktır. İktidarın uygulamaları  “ayrımcılık” ötesinde “öteki ve düşman” olarak tanımlamak gerekir.  Ülkeyi yönetenlerin siyasi diline bakıldığında kutuplaştıran, toplumu ayrıştıran ve belirli kesimleri yok sayan üslupların saldırılarda etkisi var. Devleti yönetenler, ülkenin sahibi olduğunu iddia edenler farklı toplumsal kesimlerin sinir uçlarına maalesef dokunmaya devam ediyorlar. İçişleri Bakanlığı’na şunu soruyoruz; bu saldırılar planlı mı yapıldı? Bugünün Türkiye’sinde Ankara’da farklı saatler ve farklı mekânlarda saldırılar yapılıyorsa, bunun planlı ve programlı bir saldırı olup olmadığının belirlenmesi İçişleri Bakanlığı’nın görevidir. Vicdanların rahatlatılması için bir an önce açıklamanın gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Birlik ve beraberliğimize yönelik bu saldırı tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır. Geçmişten bu yana benzer saldırı, tuzak ve provokasyonlara rağmen kardeşliğimizi bozamadılar. Yine bozamayacaklar. Hepimizin birbirimize ihtiyacı var. Birlik içinde çokluk, çokluk içinde birlik' anlayışı içinde olmak, birbirimizi korumak, kollamak, sevmek ve saymak zorundayız. Hacı Bektaş-ı Veli'nin ‘Bir olun, iri olun, diri olun…' mesajı yolumuzu aydınlatmaya, gönüllerimizi bir tutmaya devam edecektir.”