Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Turan Erdoğan, Kültür, Turizm ve Tanıtma Çalışma Grubu öncüsü Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, gazeteciler Hüseyin Alpay ve Cemal İncesoyluer'in de bulunduğu ortamda gazetemize açıklamalarda bulundu. Tokatlıların hava yolu seferlerine gösterdiği ilgi ile beklentileri karşılar bir doluluk oranına ulaştığını beyan ederek, Tokat - İzmir seferlerinin başlamasını da canı gönülden talep ettiklerini, yolcu doluluk oranına orada da ulaşılacağını vurguladı.

HAVALİMANI İÇİN TEŞEKKÜRLER

            Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz açıklamasının başlangıcında Tokat’a Uluslar arası Havalimanı yatırımını kazandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili Bakan ve Bürokratlara, ilimiz milletvekillerine ve İl Bürokrasisine teşekkürlerini dile getirdi.

KENT KONSEYİ’NİN RAPORU

            Başkan Abdullah Gürbüz, Tokat Kent Konseyi’nin Uluslar arası Havalimanı için hazırladığı raporu ilgililere gönderdiklerini hatırlattı ve “Sn. Vekillerimize de bir rapor verdik, o raporun içinde Tokat – İzmir seferlerinin olması da vardı. Raporumuzda olanlardan hayata geçenler var, olması beklenenler da var. İstanbul seferlerinde bir sorunumuz kalmadı. Şimdi İzmir de olması lazım. İzmir, Tokat için oldukça uzak bir destinasyonda. Karayolu ile 15 saat sürüyor, gerçekten zor bir yolculuk. İzmir ile birlikte bizler Antalya’ya da istiyoruz, gümrüklü havalimanı olmasından hareketle Almanya Köln, Düseldorf gibi yurt dışı seferlerimiz de olsun diyoruz. Sivas havalimanını Tokatlı yolcular kullanırken, şimdi Sivaslı yolcular da Tokat’a gelir oldu, bu bizim için de bir mutluluk vesilesi. Şimdi Tokat ile birlikte Sivas, Yozgat, Kelkit Vadisi, Amasya illerinden gelebilecek yolcularla Tokat bir cazibe merkezi olur. Turizm Çalışma Grubumuzun da her fırsatta dile getirdiği üzere öncelikle ulaşımda, iletişimde Tokat’a yollar olmalı. Alt yapısını kurmalı. Tokat Havalimanı’ndan İstanbul aktarmalı yolculuklar da haliyle uzun sürüyor. Doğrudan İzmir’e gidildiğinde yolcu potansiyelinin olacağı aşikardır. İzmir Adnan Menderes Havalimanına haftanın üç günü olsa yolcuda sorun olmayacaktır. Hali hazırda İstanbul seferlerinde yüzde 90 üzeri doluluk oranı ile ülke genelinde iyi bir sırada. Açıldığında Kütahya Havalimanı örneğiyle atıl kalacağı endişesi dile getirilirken bizler sorun olmayacağını vurgulamıştık ve çok şükür haklı olduğumuz görülüyor. Yolcudan yana doluluk oranları ortada.” Dedi.

HERKESE GÖREV, SORUMLULUK DÜŞÜYOR

            Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Tokatlıların beklentisine olumlu yanıt almakta ilin milletvekillerine, atanmışlarına da görevler düştüğünü vurguladığı açıklamasında “Türk Hava Yolları Yönetimine ulaşmakta ilimizin 5 vekilinin 5’ine de görev düşüyor. Valimiz, Belediye Başkanımıza, sivil inisiyatiflere görev düşüyor. İsteklerimizi Tokat’a kazandırsınlar. Daha rahat bir ulaşıma kavuşturulmuş olalım. Bunları söylemek de farklı algılanmasın. Bu şehrin iyiliğine olan işleri istiyoruz. Gördüğüm şu ki hiçbir şey istenmeden verilmiyor. Onun için biz Tokat olarak Tokat – İzmir seferini istiyoruz. Buna layık olduğumuzu dile getiriyoruz. Gidiş – geliş doluluk oranları ile Tokatlı gereğini yaptı. Tokat bunu hak ediyor.” ifadeleriyle açıklamasını bitirdi.