Haber: Seda Batur 

Çevrenin tek dinlenme alanının satışa çıkarılmasına tepki gösteren isimler arasında Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Deva Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi İlçe Başkanları ve yöneticileri yer aldı.

İhale gününden bir gün önce belediye binası önünde açıklama yapan Millet İttifakı bileşenleri satışın engellenmesi için her türlü çabayı göstereceklerini ve yasal yollara başvuracaklarını kaydetti.  

Turhal Belediyesi’nin aldığı satış kararı üzerine düzenlenen eylemde bu satışın engellenmesi adına yapılan basın açıklamasını Millet İttifakı ve katılımcılar adına Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yücel Resüloğlu okudu.  “TURHAL’I SATAMAZSINIZ” sloganları ve afişleri ile desteklenen açıklama şöyle oldu;

 “2019 Mart ayında Turhal Belediyesinde göreve başlayan ve göreve başladığı günden itibaren Turhal ve Turhallı yararına hiç bir faaliyette bulunmayan Sayın İlker Bekler, görevinin bitmesine 1,5 yıl kala hamleleriyle bizleri ve tüm Turhal halkını şaşkına çevirmeye devam etmektedir. Kendisinden önceki 3 dönemde olduğu gibi satarak ve pazarlayarak işleri kurtarabileceğini sanmaktadır.

2022 Nisan ayı olağan Belediye Meclisi toplantısında 40 adet taşınmazın toplu şekilde satışına dair yetki için bir karar çıkarılmıştır.  Bu karar: 9 oy RED ( 5 CHP, 3 MHP, 1 AKP Belediye Meclis Üyeleri) 14 oy KABUL (AKP Belediye Meclis Üyeleri) 2 CHP Meclis Üyesinin katılamadığı, katıldığını var sayarsak 11 RED oya karşı 14 KABUL oy ile meclisten çıkartılmıştır. RED oyu veren MHP ve AKP Meclis Üyelerine, tüm Belediye Meclis Üyelerimize Turhal Halkı olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Turhal’ı kimler yönetemiyor, birkaç örnekle zihin yapısını ortaya koymak istiyoruz;

Zorlama ihale ile yapmaya çalıştığın, önce galericiler sitesi olarak tasarlanan, sonrasında alıcı bulunamayınca sanayi sitesinin devamı niteliği taşıyan yerlere adını yazdırmak değildir mesele! Mesele gönüllere ismini yazdırabilmektir Sayın Bekler.

Hizmet, halktan kopup, Turhal’ı ve Turhallıyı umursamadığını kanıtlarcasına vatandaşın kullanımındaki KÜLTÜR EVİ’ni kendin için küçük saraycığa dönüştürüp, Belediyeden ve halktan kaçmak değildir Sayın Bekler.

Hizmet, Turhal’ın sorunlarını görmezden gelip, sorumluluktan kaçarak her şeyi hukuk çözsün demek değildir Sayın Bekler.

Turhal’ı, Turhal Halkını, yeşili, doğayı düşünmeyen bu zihniyet, Turhal’ın göz bebeği, halkın tek dinlenme yeri olan Yeşilırmak’ın kenarını satmayı düşünmek sizler için normal olabilir. Ancak gerçekler böyle değil. Özellikle burayı sadece ırmak kenarı olarak düşünemezsiniz. Irmak kenarı olarak düşündüğünüz bu yer sıradan bir yer değildir. Her türlü hareketin yoğun olduğu bu yer, belediye önündeki meydanla birleşip halkın kullandığı tek park olması yönünden önemlidir. Burası halka mal olmuş, tarihi  Kesikbaş Camii ve Evliya’nın Yeşilırmak ile bütünleşerek, Evliya’nın güzelliklerinin seyir edildiği alandır. Bu alanın satılması Turhal’da doğmuş, büyümüş ve yaşamış tüm Turhallılara ve Turhal’ımıza büyük ihanettir.

Buradan tüm Turhallılara sesleniyorum. Turhal’a böyle bir ihanetin yapılmasını engellemek için her türlü mecrada mücadelemizi vereceğiz. Hukuki ancak meşru olmayan bir durum söz konusudur. Tabii ki biz Turhal’ı onların bu kör zihniyetine mahkûm etmeyeceğiz ve SATTIRMAYACAĞIZ ve gerekli tüm hukuki süreçleri başlatacağız. Belediye iştiraki herhangi bir şirkete satışına da asla müsaade etmeyeceğiz.

Yarın (04.08.2022) yapılacak ihalede 4 taşınmazdan

1. Yeşilırmak kafeterya restoran arsa satışı

2. Kayacık 1380 ada 2 parsel arsa satışı (2.924,14 m2)

3. Müftü mah. 4 no dükkan satışı,

4. Müftü mah. 5 no dükkan satışına Turhal halkı ve siyasi partiler olarak itiraz ediyor, hakkımız adına bu yeri hukuki olarak vicdani olarak savunmayı Turhal’ımız için bir borç biliyoruz.”

İHALE İPTAL EDİLDİ

Yapılan açıklamanın ardından 4 Ağustos 2022 tarihinde yapılması planlanan ihalenin iptal edildiği öğrenildi. Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Turhal İlçe Başkanı Hasan Yücel Resüloğlu gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Millet İttifakı İlçe Başkanları’na ve çevreye sahip çıkan vatandaşlara yaptığı bir açıklama ile teşekkür ederek, bundan sonra halkın yararına olan her türlü girişimde birlikteliklerinin süreceğine dikkat çekti.