Tokat Defterdarlığı, 7440 Sayılı yasanın uygulamasını kamuoyuna anlatmak üzere toplantılarını devam ettiriyor. Yasanın getirdiği imkanlardan yararlanılması için Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Dairesi Başkanlıkları ile Defterdarlıklardaki yetkililer, sivil toplum örgütleri aracılığıyla iş insanları ile buluşarak söz konusu yasayı anlatıyorlar. Maliyenin bu defa bu işi çok sıkı tutarak, yasanın imkanlarını olabildiğince geniş bir kitleye, tabana anlatarak çok daha fazla katılımı hedeflediği görülüyor. 7440 Sayılı yasanın amacının mükelleflerin borç yükünü kurtarmak ve ödenebilir hale gelen amme alacağını tahsil etmek olduğu vurgulanıyor. İdarenin matrah artırımıyla mükelleflerin zaman aşımı süresi içerisindeki inceleme derdine de son vermek istendiği belirtiliyor. Ayrıca yasa koyucu bu yasayla ihtilaflara ve inceleme ve tarhiyat safhasında bulunan iş ve işlemleri de sulh yoluyla çözüme kavuşturarak mükellef ve idare arasındaki bağı güçlendirmek istiyor. Bu vesileyle idare ile mükellef arasında sorun yaşamadan, mükelleflere sorun yaşatmadan sonuca varmak hedefleniyor.

Tokat Defterdarlığı’nın 7440 Sayılı Kanunun getirdiği imkanları mükelleflere anlatımına, izahı için olağanüstü gayretine şahit olunuyor. Bu doğrultuda ilimizdeki meslek kuruluşlarıyla bir dizi toplantılar yapılarak yeni yasanın tüm teferruatıyla anlatımının üzerine mükelleflerin bu konuda soruları da cevaplandırılıyor. Böyle çok geniş yelpazeye sahip kanunun anlatımı ve getirdiği olanakların ayrıntılı bir biçimde birinci elde anlatılması çok yerinde bir uygulama olup mükellefler tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

BU KEZ MÜSİAD ÜYELERİYLE BULUŞULDU

            Tokat Defterdarlığı, 7440 sayılı yapılandırma yasasını anlatmak üzere Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan benzer toplantıların ardından bu kez Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Tokat Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda Tokat Defterdarı Aliaddin Karpınar, Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz tarafından yasayla ilgili teferruatlı sunum yapıldı.

            MÜSİAD Tokat Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Misafir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile üyelerinin hazır bulunduğu toplantının değerlendirmesinde “böyle güzel uygulamaların idare açısından icra ediliyor olmasında elbette ki mükellefler açısından yarar vardır. Kaldı ki sadece bu yararın mükellefler açısından kalmayacağı aşikardır. Zira sorunsuz ve borç yükü azalmış bir mükellef kitlesi idare açısından olumlu olacak, iş ve işlemlerin düzenli yürümesine katkı sunacaktır. Temennimiz bu tür uygulamaların devam etmesiyle mükellef ve vatandaşların katılarak gerekli duyarlılığı göstermeleri olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

(Haber: Esra Binbaş Çakmak)