Aile Haftası kutlamaları, Şehitler Parkı içerisinde oluşturulan “Çocuğumla Birlikte” konulu etkinlik çadırının açılışı ile başladı.

İlimizde 9-11 Mayıs 2017 tarihleri arasında üç gün süreyle devam edecek Aile Haftası kutlamaları kapsamında, Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, Şehitler Parkı içerisinde “Çocuğumla Birlikte” konulu etkinlik çadırı kuruldu.

Vali Cevdet Can’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen etkinlik çadırında, çocuklar aileleri ile birlikte “Taş Boyama, Süsleme, Ebru, Ahşap Boyama, Tokat El Baskısı, Cam Boyama, Kokulu Taş Yapımı ve Çömlek” yapımı icra ederek güzel vakit geçirdiler.

Açılışın ardından etkinliklerin yapıldığı çadırları gezen Vali Can, kendi adının yazılı olduğu “Cam Boyama” sanatında Türk Bayrağını boyadı. Geleneksel “Tokat El Baskısı” icra etti. Çocuklarla birlikte etkinliklerin icrasına eşlik eden Vali Can, “İşte sanat çocuklara böyle aşılanır. Yaparak, yaşayarak yapılan öğrenme en güzel öğrenmedir” dedi.

Açılış programı, etkinlik alanında minikler tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerle sona erdi. Çocukların gösterilerini ilgiyle izleyen Vali Can, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aile Haftası açılış programına Vali Cevdet Can’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Özdemir, İl Müdür Yardımcısı Hülya Özdemir, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Güngör Yüce, çocuklar ve aileleri katıldı.

Çocuklar ve aileler, bugün akşam 18.00’e kadar açık kalacak olan etkinlik çadırından ücretsiz olarak yararlanabilecekler.