Türkiye’de günden her geçen gün 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimine odaklanılırken, partililerin sosyal mecralarında, siyasi haberlerin yapıldığı sayfalara yorumları dikkat çekiyor. Aday adaylıklarının gündemde olduğu şu günlerde, kendi listesini yazan da oluyor, temayüllere uyulmasını isteyen de. Mevcut milletvekillerini eleştiren de… Eleştirel yorumların dikkat çektiği görüşler var.

            Seçmenin, partilinin, vatandaşın 14 Mayıs seçimlerine gidilirken yaptığı yorumların bir kısmı şöyle oldu:

* Faydalı uyarılar zamanında yapılmazsa bir anlamı olmaz. Vekil adaylıklarında seçmen yeni yüzler görmek istiyor. Aksi halde üzülürüz. Çok yazık olur.(K.Y.)

* Tokat ilinde yaşayan, burada ikamet eden birisi olsun, Tokat dışında yaşayanlar bulundukları ilden girsinler. Burada yaşayıp aday olan arkadaşların hakkı yeniyor. Milletvekili olduktan sonra kendisine bir türlü ulaşılamayan kişiler olmasın. Oy verenler olarak adam arıyoruz ulaşmak için. Bizler sahipsiz kalıyoruz. (S.A.)  

* Mütevazi kişiliği, siyasi birikimiyle Tokat'a çok güzel hizmetleri getireceğine inandığım Duran Kum'a çıktığı yolda başarılar diliyorum.(M.Ç.)

* İktidar yürüyüşümüzde partimize ve adaylarımıza başarılar diliyorum. Fakat çok çalışmak zorundayız.(M.D.)

* Dursun Aytaç aday olmalı. (Y.E.)

* Mustafa Arslan, Yusuf Beyazıt, Özlem Zengin, Hüseyin Kömürcü (H.K.)

* Bilal Durmaz hocam olmalı. (A.C.)

* Recep Bozdemir, halkın içinden gelmiş bu yola baş koymuş, inşallah 1. sıra olur.(T.S.)

* Yücel bey ve Recep Bozdemir iki büyük değer, ilk iki böyle olursa Tokat’ta tekrar MHP tarih yazar. Tüm adaylarımızı da tebrik eder, başarılar diliyorum. (S.K.)

* Vatandaşın sesi dinlensin sayılan, sevilen, işinde başarılı, çalışkan, eğitimi yüksek adaylar kabul edilsin. (A.K.)

* Mevcut vekiller yeniden aday gösterilirse, Tokat'ta AKP’nin işi çok zor, Allah reisin yardımcısı olsun. (B.P.) / Aynen öyle kardeşim hep kendilerine bir Niksar yolunu bitiremediler. Anlamadım gitti nedir bu çile memlekete yazık yazık. (B.Ş.)

* Şu vekilleri aday ederken temayül oylamalarına uysalar, evet gerçekten fazlasını alırlar ama maalesef bunu yapmıyorlar. (İ.B.)