Salgın hayvan hastalıkları ile mücadele edilmesi, gelişen ve değişen hayvan sağlığı alanına yeni yaklaşımların sahaya yansıtılması amacıyla mevcut çalışan veteriner hekimlerin donanım ve bilgilerinin artırılması, Tokat hayvancılığının daha ileri noktalara getirilmesi için veteriner hekimler ve yetiştiricilere yönelik Tokat Veteriner Hekimleri Odası ile Bozok Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında eğitim protokolü imzalandı.

Tokat Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Seyit Sami Karyağdı İlimizdeki hayvancılık potansiyeline bakıldığı zaman yaklaşık 300 bin ton süt üretimi ve 10 bin ton et üretimi yapıldığını belirterek, hayvansal üretimin ekonomik değerinin yıllık yaklaşık 3 milyar 550 milyon TL olduğunu kaydetti. Başkan Karyağdı Tokat’ta hayvancılığın şehir ekonomisine yüksek katkı sağladığını ve hayvan sağlığının olumsuz etkilendiği durumlarda  bunun ilimize maliyetinin yaklaşık 350 milyon TL olacağını öngörerek, “Bu kadar yüksek bir maliyetin engellenmesinde ve zoonoz hayvan hastalıkları ile mücadele neticesinde insan sağlığının korunmasında gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm Veteriner Hekimlerin ve hayvan sağlığı camiasının çalışmalarının çok önemli. Bu nedenle bu amaca hizmet edecek her türlü girişim çok değerli. Hocamızın ilimize bu manada katkısının olması ayrıca çok anlamlı .  İlimiz de hayvancılığın geliştirilmesi noktasında veteriner hekimler lokomotif konumundadır. Hayvancılık ile ilgili tüm projelerde veteriner hekimin içinde olacağı gelişimin ve dönüşümün hızlandırılması amacıyla yapılacak bu uygulamada Veteriner Fakültesi imkanlarını ilimize sunan Sayın Hocamız Prof. Dr. Zafer Gönülalan hocamıza ayrıca teşekkür ederiz” dedi. 

Tokat Zile ilçemizden hemşehrimiz olan Bozok Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Gönülalan ise, “Doğduğum ve büyüdüğüm baba ocağı topraklara faydalı olabilmek adına eğitim protokülüne daha bir önem veriyorum. Tarımın, hayvancılığın, hayvansal üretimin, hayvansal gıda hijyeninin, gıda arz güvenliğinin ve sürdürülebilirliğin daha bir önem kazandığı günümüzde ilimizdeki potansiyelinin daha üst noktalara yükseltilmesi amacıyla gelişen ve değişen günümüz şartlarına hızlı adaptasyonun sağlanmasının önemli olduğunu bu amaçla bilimi ve fakültemizin deneyimli akademik kadrosunu Tokat hayvancılığının hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.