Son dakika: Erbaa Karayaka'daki olayda 2 şahıs gözaltında

Erbaa ilçesinde jandarma ekiplerinin bir ihbar üzerine gittikleri evde patlama meydana geldi. Olayda 5’i jandarma personeli 7 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, aldıkları bir ihbar üzerine Erbaa ilçesine bağlı Karayaka beldesi Hürmüzlü mahallesinde bulunan bir bağ evine giden jandarma ekiplerinin eve girdikleri sırada patlama meydana geldi. İddiaya göre 5 jandarma personeli ile Sefa K. ve Ahmet K. isimli kişiler yaralandı. Yaralılar Erbaa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sonrasında Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildiler. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

BAŞSAVCILIK BİLGİ NOTU PAYLAŞTI 

Konuya ilişkin Tokat Cumhuriyet Başsavcılığından bilgi notu geçildi. Bilgilendirme şöyle oldu:

"Erbaa Karayaka beldesinde bir bağ bahçesinde şüpheli paket bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri içerisinde piknik tüpü olan bir sandığı açmaya çalışırken gerçekleşen patlama sonucu, 5 jandarma personelimiz 2 sivil vatandaşımız yaralanmış, askerlerimizden birinin iki bacağında, bir sivil ve bir askerin tek bacağında nitelikli yaralanma (uzuv kaybı) meydana gelmiş olup , diğer askerlerin ve vatandaşların yaralanmaları hayati nitelik arz etmeyen yaralanmala mahiyetindedir. Nöbetçi savcımız olay yerine intikal etmiş olup, olay tüm yönleriyle incelenmek üzere gerekli tahkikat başlatılmıştır."

TOKAT VALİLİĞİ AÇIKLAMASI

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu da kamuoyuna bilgi verdi. Açıklaması şöyle oldu:

"Erbaa ilçemizin Karayaka beldesinde yaşanan patlamada yaralanan Jandarma personelimiz ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum.

Olayla ilgili gerekli araştırma ve soruşturma titizlikle yapılmaktadır. 

Gençlere siber güvenlik alanında uzmanlaşma imkanı Gençlere siber güvenlik alanında uzmanlaşma imkanı

Ancak ilk bulgulara göre olayın aileler arası bir husumetten kaynaklandığı anlaşılmaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyururum."

İKİ ŞAHIS YAKALANDI

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu olayla ilgili 2 şahsın YAKALANDIĞINI duyurdu. "Olayı gerçekleştirdiği düşünülen iki kişi Samsun Atakum’da yakalanarak gözaltına alınmıştır." bilgisi verildi.

Editör: Bekir Binbaş