Haber-Foto: Seda Batur

30 Ağustos Zafer Bayramı 100. yılında Tokat’ta düzenlenen törenle kutlandı. Çelenk töreni ile başlayan kutlama programında Vali Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Atatürk Anıtına çelenk sundu.  Çelenk sunumunun ardından Vali Hatipoğlu makamında tebrikleri kabul etti.

Kutlamaların ikinci bölümü Vali Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun askeri araç üstünde halkı, öğrencileri ve askeri birlikleri selamlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Öğretmen Üsteğmen Tevfik Burak Yaşar yaptı.

Daha sonra Gaziosmanpaşa Lisesi öğrencileri Ahmet Mete İsot ve Ebrar İnan 30 Ağustos ile ilgili şiirler okudular.

Ardından Tokat Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Halk Oyunları Ekibi tarafından Tokat yöresine ait folklor gösterisi sunuldu.

Buradaki program öğrencilerden, gazilerden ve askerlerden oluşan tören alayının geçişi ile son buldu.

“100. YILA YAKIŞMADI”

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bayram kutlamalarına vatandaşın ilgisiz kaldığı gözlendi. Sabahın erken saatlerinde sosyal medyada kutlama mesajı atmak için sıraya giren Tokatlılar meydanları öksüz bıraktı. Bir asır önce yaşanan büyük zaferin gururunu Türk Milleti ile omuz omuza yaşamak için tören alanına geldiğini fakat umduğunu bulamadığını söyleyen Abdullah Akdağ, “Atalarımızın kanları ile sulanan bu vatan topraklarında resmi bayramları şenliklerle, gururla, omuz omuza kutlamak varken insanlarımız maalesef tören alanlarını doldurmuyor. Bugün buradaki katılımın bu denli az olması beni çok üzdü. İnşallah dolu dolu etkinliklerle, hak ettiği gibi kutladığımız bayramlarımız geri döner” dedi.

FENER ALAYI

30 Ağustos Zafer Bayramı 100. yıl kutlamaları kapsamında bu akşam saat 20.30'da Gaziosmanpaşa Stadyumundan Cumhuriyet Meydanı’na kadar fener alayı yapılacak.