Öğrencilere tarih derslerinin şehrimizin tarihi mekanlarında anlatılmasını hedefleyen proje kapsamında Prof Dr. Erhan Afyoncu, Anadolu'nun ilk medrese örneklerinden olan Yağıbasan Medresesi’nde öğrencilere Yağıbasan Medresesi’nin tarihi önemini anlattı.

Prof. Dr. Afyoncu, “Tarihi mekanda öğrenme çok daha faydalı olacaktır. Bizim en büyük yanlışımız sınıfta öğrenmeyi ön planda tutuyoruz. Ancak tarih dersleri gibi kültür derslerinin bu tür mekanlarda verilecek olması daha faydalı olacaktır. Tokat bu açıdan son derece önemli. Anadolu’nun ilk medresesinde ders vermek, öğrencilerle buluşmak gurur verici bir olay” diye konuştu.

Vali Numan Hatipoğlu, yaptığı konuşmada, öğrencilerin ancak geçmişten alacakları güçle geleceği inşa edebileceklerini söyledi.

Özellikle tarih ve sosyal derslerinin Tokat’ın tarihi mekanlarında işlenmesinin öğrencilerin üzerinde çok daha etkili olacağına inanarak yola çıktıklarını ifade eden Vali Hatipoğlu, “Bu kapsamda da bu tür dersleri Yağıbasan Medresesi gibi Anadolu’nun ilk camilerinden Garipler Camisi, restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere olan Gökmedrese gibi mekanlarda vererek, öğrencilerimizin tarihi taşlara dokunmaları ile yarınlara çok daha köklü ve iyi bir şekilde hazırlanacaklarını düşünerek  tarih derslerimizi tarihi mekanlarda görüyoruz uygulamasına geçtik. Mili Eğitim Müdürlüğümüz de bu anlamda gerekli planlamaları yaptı. Teşekkür ediyoruz.Öğrencilerimiz ancak geçmişimizden alacakları güçle geleceği inşa edebilecekler. Buralarda bu şuurla  yetişecek gençlerimizin inşallah yarınlarımızda çok daha duyarlı ve bilinçli işler çıkaracaklarına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun. “ dedi.

Derse Vali Numan Hatipoğlu’nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve öğrenciler katıldı.