Tokat`ta ilki gerçekleştirilen "Kitap Günleri etkinliği"ne davet edilen yazarların okurlarıyla buluşmaları sürüyor.İlk olmasına rağmen start alarak gündemin en önemli okuma fuarı olarak Tokat halkından tam not aldı.

Tokat halkı okuma fuarına yoğun ilgi gösterdi

Tokat`ta açılan bölgesel kitap fuarı oldukça hareketli günlere imzasını atmaya devam etmekte. Kitap günleri etkinliği 31 Ekim-8 Kasım tarihleri içinde sürekli yeni yazarların katılımıyla sürecek.

Okuma fuarında yazarlara okuyuculardan yoğun ilgi

Okuyucular yazarlarla buluşmanın memnuniyeti içinde olduklarını dile getirerek kitap fuarının daha geniş yelpazede yapılmasını dile getirdi. Bölgenin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan fuar kapsamında "Kitap Günleri etkinliği" yaklaşık 115 bin çeşit, toplamında 1 milyon kitap okumayı sevenleri bir araya getirdi.

Tokat Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat Kent Konseyiganizesinde Cumhuriyet Meydanında kitap okuma fuarı gündemin en önemli odak noktası durumunda.

Tokat'ta 2017 yılına damgasını vuran"Kitap Günleri etkinliği" yılın en büyük kitap fuarı olma özelliğini oluşturmakta.

Tokat'lı Yazar Şair Şerare Yağcıoğlu Kıvrak şiir severlere çıkardığı yeni kitabını tanıttı. Gazetemize kısa açıklamada bulunan Kıvrak uzun zamandır böyle bir okuma fuarı olmasını yetkililerden talep ettiklerini dile getirdi.Bu fuarın olması için senelerdir mücadele ettik, en çok istediğimiz dileklerimizden biriydi sonunda gerçekleşti dedi.Tokat ili yazarlıkta şairlikte iyi bir potansiyel olduğunu söylemeliyim.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Güzel bir birliktelikti.Tokat Şairler ve yazarlar derneğinin son günlerde bir katkısı oldu. Bu fuarda bazı olumsuzluklar eksiklikler vardı,bunlarda kimsenin gözünden kaçmadı. Bu yüzden çok üzgünüz Tokat'lı yazar şair olarak yine de böyle bir etkinliğin ilimizde başlamasından dolayı memnunuz. Tokat iline daha çok yayın evlerinin katılım sağlamasını bizler bekliyoruz. Çocuklarımız için Tokat için güzel bir okuma etkinliğiydi.Katılım oldukça yoğun oldu. İlk olması sebebiyle olan eksikler bize de bildirildi inşallah tekrarında daha geniş çaplı daha kapsamlı okuma günleri etkinliği düzenlenecektir buna inanıyorum dedi.

Şair Yazar Rasim Yılmaz gazetemize "Kitap Günleri etkinliği" fuarıyla ilgili kısa açıklamada bulundu.

Yılmaz; Kitap fuarı Tokat için çok önemli projelerden birisiydi.Tokat'lı ya çok kitap okumuydiyenler şimdi kitap fuarına gelsinler ve görsünler insanlar nasılda çok kitap okuyormuş burada açık ve net görebilir dedi. Kitap fuarını önemsiyorum.

Tokat Belediye Başkanı AV. Eyüp Eroğlu'na teşekkürler böyle güzel birganizasyonda bizleri bir araya getirdiği için. Tokat'ta her yıl büyük kitap fuarlarının devamını bekliyorum dedi.

Tokat'ta ilk ve tek nikah defterlerinin arşiv yazarı Alparslan Demir;

Tokat G.O.P Üniversitesi tarihçi yazar Alparslan Demir 6 eserle Tokat kitap fuarına katılım sağlayan yazarlar arasında, yazdığı eserlerin detaylarını gazetemize değerlendirdi.

Tokat G.O.P Üniversitesi tarihçi yazar Alparslan Demir; Tokat tarihinde nikah defterlerini fasikül olarak hazırladığı yayınladığı kitaplarında 1882 1911 yılları arasında 30 yılı içine almış tüm Tokat'tın 30 yılda kıyılan nikahların kayıtlı isimlerini araştırıp yazdım dedi. Bu nikah kayıtlarını ararken Tokat'ta müzede deposunda atıl vaziyette buldum. Tokat'ta ilk ve tek olan bu önemli arşivi atıl durumdayken ben kayıtları 4 kitapta topladım. Önce 2 kitabı fasikül olarak yayınladım,hazırladığım 2 kitabımda kısmet olursa 4 ay sonra yayınlanacak. Kitaplarımda toplamda 15 bin aile, sülale kayıtları isimleri var. Eskiden göç eden kişilerin de kayıtları mevcut bu eserlerimde. O yıllarda aile ve sülalelere verilen lakapları tek tek bulup yazdım ,yaşayan vatandaşların kayıtlarını tescilli olarak belgeledim. Köylerde şehirde kimler yaşamış,kimler göç etmiş yada buraya yerleşmiş onları belgeledim.Tokat ili şanslı Gümüşhane'ye henüz daha yazmadım.Bu proje Türkiye'de 3 .diyebilirim Tokat ilinde ilk ve tek Tokat'ın hafızası bu kitaplarımın içindedir. Gümüşhane'li olduğum halde önce önceliği Tokat iline verdim . Tokat'ta ilk ve tek olarak nikah defterlerinden arşivlerinden yola çıkarak öğrencilerimle birlikte bu kitapları yazdım. Tokat ili için bu kitaplarım kültürel ve değerli bir hazinedir.

Tokat G.O.P Üniversitesi tarihçi yazar Alparslan Demir; topluma şu mesajı vermek isterim ,tarih çok önemli geçmişimizi anlamadan geleceğimizi anlayamayız o yüzden kendi tarihimizi lütfen önemseyelim diyorum. Tarihçi olarak geçmişimizi iyi araştıralım anlayalım.Tokat için geç kalınmış birganizasyon olmasına rağmen kitap fuarı yinede iyi oldu.Emek veren herkese teşekkürler dedi.

Fırat'ın kızı Yeşilırmağın gelini Şair Sündüs Arslan Akça

Fırat'ın kızı Yeşilırmağın gelini lakaplı Şair Sündüs Arslan Akça gazetemize kitaplarıyla ilgili kısa açıklamalarda bulundu. Sınıf öğretmeni olan şair yazar Akça; uzun zamandır şiirler yazıyorum, Nesir,şiir söyleşilerde bulunuyorum internette bazı okunan sitelere yazılar yazmaya devam ediyorum.Tokat Kümbet dergisinde yazarlığım sürüyor.Şiirlerim aşk,sevgi,memleket, vatan,bayrak,hasret,özlem gibi genel bir konuyu içermekte.Edebiyatla ilgilendiğim yıllarım lise öğrencilik yıllarıdır, üniversitede aynı hız sürdü.Şiirlerimden bazılarını aralıklı olarak yazmaktayım,bazı şiirlerimi daha kısa sürede yazdım yayınladım.Nerde ne zaman o dizeler gelir aklıma süresi saati belli değil. 2 tane şiir kitabım var.10 yıldır daha profosyonel olarak şiirler yazıyorum. Hiç boş zamanım yok. Az uyuyarak çok çalışıyorum. Her anım dolu üretmek beni mutlu ediyor. Üreten biri olarak çalışmalarıma devam edeceğim .Bir eğitimci olarak öğrencilerime derslerinin dışında kompozisyonlarda şiir dallarında çocuklara katkı sunmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Öğrencilerim dereceler aldıklarında çok mutlu oluyorum. Şiirler yazılar yazarak üreterek yoluma devam edeceğim dedi.

Yazar Şair Yunus Yılmaz

Yazar Şair Yunus Yılmaz gazetemize kısa açıklamalarda bulundu Yazar Şair Yunus Yılmaz; G.O.P Üniversitesinde Yüksek lisans yaptığını belirterek 17 yıldır şiir ve deneme yazılarını yazmaya devam ettiğini belirtti. Doğuştan görme engelli şair Ağrı ilinden Tokat iline Türkçe öğretmeni olarak atandı. G.O.P Üniversitesinde Yüksek lisans eğitimine ve şiirlerini,yazılarını yazmayı sürdürmekte.Tokat ilinde ikamet eden şair "Cana aşk düştü" şiir kitabını yayınladığını söyledi. 3 adet kitabı da yayın evinde basımı olacağını açıkladı . Köşe yazarı olarak 13 tane edebiyat dergisinde şiirler ve yazılar yazmaya devam eden Yılmaz; 27 yaşında 100 ün üstünde derece alan yazıları bulunmakta. Tokat'ta ilk kitap fuarı yazarları okurlarıyla buluşturan fuar içinse yazar Şair Yunus Yılmaz; okur için yazar Kaf dağından aşağı inmiş oluyor. Okur içinde yazar içinde gurur verici bir durum çünkü fil dişi kulesinden çıkmış oluyor.Yazı yazma kırıntısı taşıyan kişilere de vesile olmuş oluydedi.Medya ve basın Tokat halkı yetkililer hep birlikte bu etkinliğe katkı sundukları için burada bulunmaktan dolayı memnun olduğunu ifade etti.

Yazar Ömer Aslan kitap ve senaryo yazarı

Yazar Ömer Aslan kitap ve senaryo yazarı 1 tane kitabı bulunuyor. Karamanda öğretmenlik yapıy2. kitabı yıl başında yayınlanacak. 1. Kitabında sosyal yaşamdan kesitler içeren biyografi konusunu ele aldığını açıkladı. Yazar Aslan;toplumda kitap okuma alışkanlığı için kanayan yara verem hastası gibide düşünülebilir, bu yarayı tedavi etmek içinde yetkililer tarafından kitap okuma etkinliklerinin artması gerekmekte.Kitap okuma alışkanlığı gelişmeli çocuklar,gençler ve herkes için toplum olarak bol bol kitap okumalıyız hatta yazılar da yazmalı günlük tutmalıyız.Geç de olsa artık bir yerden başlanmalı dedi.

Tokat'ta çocuk kitaplarının yazarı, yazar Mahmut Hasgül çocukların renkli dünyasına yeni seri kitaplar yazdı

Şair yazar Mahmut Hasgül konuk olduğu kitap fuarında kitaplarının detaylarını gazetemiz okurları için değerlendirdi.

Şair yazar Mahmut Hasgül; kitap okuma günlerinde yazdığı yayınladı kişisel şiir kitapları, Tokat yöresel şiir kitapları, çocuk kitapları olarak toplamda bulunan 8 eserinden bahsetti. Hasgül; yazar ve şair olarak uzun zamandan beri yazdığı eserlerinin serilerinden olan çocuk kitapları Aras serisi,Ece serisi, İzzet'in hikayesi serisi ilgili açıklamalarda bulundu.Masal ve hikaye temasında kitaplar yazan yazar Hasgül 2 yıldır çocuklara masal ve hikaye kitapları yazıyor. Yazar Hasgül'ün çocuklara en son seri olarak yazdığı 15 kitabı baskıya vereceğini dile getirdi. Çocukların severek okuyacakları Aras serisi,Ece serisi, İzzet'in hikayesi serisi Masal ve hikaye kitaplarının görselleri hazır olunca baskıda olacağının müjdesini verdi. 5 li gruplar halinde serili çocuk kitaplarının hazır olduğunu belirtti. Şair yazar Mahmut Hasgül; Türkiye'de ki çocukların yabancı yazarların yazdığı kitaplara yönelmelerini istemiyorum. Çünkü bizim ülkemizin kültür unsurlarımızı değerlerimizi öğrenmelerini önemsiyorum. Çocuk kitaplarını genelde 60 yaş üstü olan yazarlar yazıyor. Çocukları tam bilemedikleri için yeni nesil çocuklarından uzak oldukları için çocuk kitapları yazmaya karar verdim. Ortada olan boşluğunu doldurmak istedim dedi. Şair yazar Mahmut Hasgül; ülkedeki kitap yayınlarıyla ilgili olarak dil sadece okuma dilinden oluşmuyyazma dili de artık çok önemli bunun için yazı eksiklerini gidermek gerek dedi . ye bakılırsa ülke nüfusuna göre çok düşük kitap yayınları çıkıyor. Japonya bizden az nüfusa sahip olmasına rağmen ülkemizde basılan kitaplar Japonya'ya göre daha gerilerde kalıyor. O yüzden kitap yayınları için daha sıkı devam etmelidir dedi.

Şair yazar Mahmut Hasgül; kitap fuarında gözlemlediğim bazı eksiklikler olmasına rağmen yinede Tokat için iyi bir başlangıç oldu. Bir diğer fuar olacağında yetkililer toplantılar, planlama yaparak fuar için daha kapsamlı olması için Tokat'ta ikamet eden yazarlar şairlerinden görüşleri almalılar, fikirleri sorulmalı dedi. Tokat iline değer katmak isteyen yazarlarımız şairlerimiz var kimse kişisel fayda sağlama peşinde değil. Sadece Tokat iline katkı sunmak istiyorlar.

Şair yazar Mahmut Hasgül; gençlere, çocuklara tavsiyemde okuyarak yazarak yazı dilini geliştirilmeleri gerekmekte. Yazarak okuyarak çok daha kaliteli yazılar çıkacağına inanıyorum dedi.

Korku gerilim, aşk,polisiye,bilim kurgu,tutku ve derin devlet konularının yazarı Bilal Özbay gazetemiz okurlarına yazdığı polisiye kitabının detaylarını anlattı.İstanbul'dan katlım sağlayan yazar gazetemiz okurlarına yazdığı "Ölümcül Yetenek" kitabını tanıttı...

Yazar Bilal Özbay kitap günleri fuarında "Ölümcül Yetenek" adlı kitabının Holiwod tarzında Avrupa standartlarında senaryo ve film tadında bir kitap olduğunu vurguladı. Kitapta korku gerilim, aşk, polisiye,bilim kurgu,tutku ve derin devlet denilen gizli odalar olduğunu ,kitapta devletin yetiştirdiği kahramanları anlattım dedi. Kitabımın içinde anlattığım aslında Türk polisi ve kitapta oluşturduğum kahramanlardır. İlk yazdığım deneme kitabından sonra polisiye, bilim kurgu,macera,korku,gerilim üzerine yazmayı sürdürmekteyim ve artık bu konularda ilerlemeyi hedefliyorum açıklamasında bulundu.Yazar Bilal Özbay; üniversiteden beri yazılar yazıyorum. Sosyolog olduktan itibaren edebiyat dergilerinde çok ünlü yazarlarla çalışmalarım sürüyor,Edebiyat dergileri çok iyi bir atölye benim için bende dergilerde yazılarımı yazmaya devam ediyorum. Toplamda 5 eserim bulunuyor, 1 hafta sonra çıkacak olan eserlerim var. Eğitim üzerine yazdığım 3 tane ayrı kitaplarım var ders yapmanın zararları konusunda yazdığım kitaplardı. Kitaplarım 7.sınıf ve üstüne ait. Kendi çocukluğumdan esinlenerek HZ. Süleyman'ı yüzüğünü gücünü araştırarak bu tema üzerinden çocuklara 3 adet kitap yazdım yayınlamak üzereyim. HZ. Süleyman'ı yüzüğünü mührünün gücünü kullanmasından esinlendim ve onu araştırarak çocuklara fantastik seri kitabım süprizlerle dolu . Yazar Bilal Özbay; Türkiye'de okuma alışkanlığı halen yerleşmemişken ülke olarak toplumumuz yani bizler Azerbeycan'dan bile kitap okumada daha gerilerdeyiz, Avrupa'dan da daha gerilerde kaldığımız için fuarlar çoğaltılmalı, yazarlarla okurlar buluşmalı. Anadolu'da Kültür Bakanlığı,Valilik,Belediyeler sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek bu önemli kitap okuma fuarlarını daha çok etkin hale getirmelidir dedi.