Tokat Dernekler Federasyonu’nun (TOKFED) Ankara Altındağ Belediyesinin STK’lara tahsis ettiği tarihi mekanlardan biri olan Hamamönü Kabakçı Konağında gerçekleştirdiği sohbet programının Mayıs ayı konuğu, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik oldu. Açış konuşmasını TOKFED Başkanı Kamil Dündaroğlu’nun yaptığı toplantıya iş insanları, bürokratlar, STK başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Tokat TSO Başkanı Dr. Ali Çelik, Tokat’la ilgili sunumunda tarihi geçmişte baharat ve İpek yollarının Tokat’tan geçtiğine dikkat çekti. Tokat’ın bakır ve altın işletmeciliğinde, çinicilik ve dokumacılıkta artı katma değerler oluşturduğunu vurguladı. 200 rakımdan 1300 rakıma tekabül eden yedi ovasının bulunduğunu hatırlattı. Böyle bir coğrafi konumun diğer illerimizde bulunmadığını, modern tarımın ve tarımsal sanayinin projelere dayalı yapılması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Tarım ürünlerinin günümüz şartlarına uygun olarak yapılması yönünde seracılığın teşvik edildiğini, bu açıdan da olumlu neticeler aldıklarını, 600 dönümlük sera alanını son 4 yılda 4 bin dönüme çıkararak bu ürünlerin paketlenmesi ve pazarlanması için kadın üreticilerden oluşan çok sayıda kooperatif kurduklarını anlattı.

TSO Başkanı Ali Çelik, Kelkit Havzasının tıbbi endemik bitkileri açısından yabancı bilim ve iş insanlarının da dikkatini çektiğini belirtirken çevrenin korumaya alınması gerektiğini vurguladı. 163 yayla, 590 mera ile 6000 yıllık medeniyetler kenti olan ve son bin yıldır Türk İslam Medeniyetinin oluşmasında aktif rol alan Tokat’a hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi. Başkan Çelik, organize sanayi bölgesinin genişletme çalışmalarının sürdüğünü, arıtma tesisinin önümüzdeki aylarda faaliyete geçeceğini ifade ederek kreş ve sağlık ocağının da Valilik, Belediye ve diğer kurumların katkılarıyla faal hale geldiğini ifade etti.

Soruların ve katkı sağlayan düşüncelerin de paylaşıldığı toplantı sonrası günün anısına TOKFED tarafından Başkan Dr. Ali Çelik’e plaket verildi. Fotoğraf çekilerek toplantı sona erdi.