Haber-Fotoğraf: Seda Batur 

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nın Kasım ayı içerisinde gerçekleşecek Meclis seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığına talip olduğunu ilan eden Ahmet Sami Ülkü, ekibindeki isimlerden Hakan Çatalyürekoğlu, Hüseyin Danabaş, Murat Özdurhan, Suat Işıker ve İshak Gövce ile birlikte gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uluözlü ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç ile sohbet eden A. Sami Ülkü ve ekibinin meclis seçimlerindeki oy pusulasında renkleri Kırmızı olacak. "Tokat Ticareti Kırmızı Çizgimiz" vurgusunu öne çıkarak seçim çalışmalarını devam ettiren Ülkü, "liyakat kazansın" dedi.

ÜLKÜ: “TECRÜBELİYİZ”

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bir önceki meclis seçimlerinde adaylığı olan Ahmet Sami Ülkü ikinci kez aday olmasından hareketle edindikleri tecrübeden bahsetti. “Kırmızı Grup olarak hazırlıklarımızı tamamlamaktayız. Ziyaretlerimiz devam ediyor. Dertleri, sıkıntıları dinleyip çözüm önerileri oluşturmaya çalışacağız. Zaten geçen dönem çıkmıştık ve bu dönem daha tecrübeli olarak sahadayız.” dedi.

“HATIR GÖNÜLE DEĞİL LİYAKATA OY VERİLSİN”

Başkan Adayı Ahmet Sami Ülkü, meslek komitelerinden seçime girecek ekibini oluştururken her meslekten isimleri özenle belirlediklerini vurguladı ve “her meslek grubundan komite üyesi adayı arkadaşlarımızı belirledik. Her mesleğin sorunlarına yanıt verebilmek için listemizi oluşturduk. Bize verilen listede 1850 üyemiz var. Üyelerimizin hepsine temas edip, dokunup sorunlarını dinlemek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Sami Ülkü, seçim çalışmalarına dair şu açıklamada bulundu.

“Tokat Ticaret ve Sanayi Odasına bir vizyon kazandırmak için mücadele ediyoruz. Üyelerimizden riyakati değil liyakati ön plana çıkarmalarını temenni ediyoruz. Hatra değil, bu işi gerçekten yapabilecek isimlere inanarak tercihlerini yapsınlar istiyoruz. Birbirinden kıymetli iş insanlarımız var. Kendi sektörlerinde başarılı olan isimler. Hatıra gönüle değil, liyakata oy verilsin diyoruz. Ticaretin önünü açacak isimler olsun istiyoruz.

PROJELERİMİZLE GELİYORUZ

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki sıkıntıları görüyoruz. Bir noter makamı gibi, şirket açıp kapayan bir durumda görüyoruz. İhaleye girilirken kağıt almaktan başka bir görevi görülmüyor. Geldiğimiz vakit projelerimizle birlikte geleceğiz. Kesinlikle bağımsız bir binaya kavuşmasını hedefliyoruz. Gümrük departmanı, ihracat-ithalat departmanı, e-ticaret departmanı, hukuk departmanı, AR-GE departmanları vb. gibi ayrı ayrı departmanları, konferans salonları olan bir yapılanmayı planlıyoruz. İvedilikle yerini belirleyip TSO’ya kazandırmak istiyoruz.

Yapılacak çok iş var. Çevre illerde başarılı örnekleri var. Ticaret ve Sanayi Odasında üyeleri 6 bin, 7 binlere ulaşmış iller var. Bizim 1850 üyemiz var ve bu sayı artmalı. Sadece devlet ihaleleri, okul ihaleleri veya OSB’deki iş yapanların üyesi oldukları bir yapı intibaı var. Bir şehrin vizyonudur TSO’lar. Çekici gücüdür. 24 arkadaşımızın her biri kıymetli. Geldiğimiz vakit her sektöre ayrı bir komite kurmayı istiyoruz. Tekstil, sağlık, eğitim, mobilya, mimar mühendis derken her sektör kendi temsilcilerinden oluşsun hedefindeyiz.