Etkinlik kapsamında öğrencilere, Tokat Müzesi ve Tokat Şehir Müzesi gezdirilirken ardından satranç turnuvası düzenlendi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Tokat İl Başkanı Oğuzhan Yay, öğrencilerin yarıyıl tatilini daha dolu geçirmeleri için bir takım etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Başkan Yay, öğrencilere tatilde bolca kitap okumalarını tavsiye ederek,

“Orta öğretimli kardeşlerimiz karnelerini alıp yarıyıl tatiline girdiler. Bizlerde onların tatilini tablet ve telefon başında değil de daha faydalı etkinliklerle geçirmesi için bir takım programlar düzenledik. Genel olarak internet, akıllı telefon, tablet bağımlısı bir neslin ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz. Tabi ki gençlerimiz teknolojiyi çok yakından takip edip faydalı bir şekilde kullanmalı. Hatta yetenekli kardeşlerimizi yazılım konusunda yönlendirmeli onlara imkanlar sunmalıyız. Ama özellikle sosyal medyada gelişen ahlak dışı oluşumlara kendi değerlerimizin yok edilişini görmezden gelmemeliyiz. Tatil boyunca öğrenci kardeşlerimiz hem dinlenmeli hem eğlenmeli hem de zamanını faydalı işlerde kullanmalıdır. Bizler ülkücü camia olarak gelecek nesillerimizden fazlasıyla ümitliyiz. Allah’ın izniyle vatanını milletini bilen dinini devletini seven ülkücü nesiller yetiştireceğiz. Bütün ailelerimize tavsiyemde bu tatil döneminde çocuklarını kitap okuyup faydalı işler yapmak için ülkü ocaklarımıza  yönlendirsinler. Ülkü Ocaklarımızda her gencimize faydalı etkinlikler yapıyoruz, bütün kardeşlerimize de kapımız açık herkesi bekliyoruz.” diye konuştu.

Etkinlik sonunda öğrencilere kitap ve Yapay zeka teknolojisiyle hazırlanan Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı  ODAK 2023 kartları hediye edildi.