İlimizde eğitim öğretimde yıl sonuna gelinirken, okullardaki bilim şenlikleri ve fuarları renkli görüntülere sahne oluyor. Okul idare, öğretmen ve öğrencilerinin bir senenin emeğini sergiledikleri fuarlarda özgün tasarımlar, bilimsel kodlar görücüye çıkıyor. Bu fuarlardan biri de geride bıraktığımız hafta Pazar ilçemize bağlı Üzümören Ortaokulu oldu.

            Pazar Üzümören Ortaokulunda yapımı tamamlanan Z Kütüphane, Robotik Kodlama Sınıfı, Tasarım Beceri Atölyesi, Fen Laboratuarı, Müzik Sınıfı; Görsel Sanatlar Sergisi ve Tübitak 4006 Bilim Fuarının açılışı görkemli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle fiziki mekanlarını standart seviyeye taşıyan okuldaki faaliyetler ve ortaya çıkarılan tasarımlar takdir topladı. Okul Müdürü Nihat Tekiner, tören için okula gelen Pazar Kaymakamı Mesut Ateş, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut ÇITAK, protokol ve misafirlerine fuara dair bilgiler aktardı. Öğrencilerin hazırladığı tasarımlar tek tek görüldü, günün anısına hediyeler takdim edildi.

            İdareci, öğretmen ve öğrencilerin heyecanlarını yansıtan fuarda emek veren, alın teri döken öğretmenlere, öğrencilere, katılım gösteren misafirlere teşekkür edildi.