Gelecek nesillerin yetişmesinde büyük rol oynayan ve bu uğurda her türlü fedakârlığı gösteren öğretmenlerimiz için kutlamalar bugün başladı. Yarın ise kutlamalar saat 13.00’da 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda yapılan salon programı ile devam edecek.

“MİLLİ VE EVRENSEL SORUMLULUKLARIMIZ ÖĞRETMENLERİMİZ ELİYLE YARINLARA TAŞINACAKTIR”

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu bu anlamlı gün için bir mesaj yayımladı. Vali Hatipoğlu mesajında vefakar öğretmenlerimize teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı;

“Milli Mücadelemizin lideri ve kahramanı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928’de Başöğretmenlik unvanının verilişinin 96. yıldönümünün heyecanını ve 41 yıldır bu anlamlı günü “ÖĞRETMENLER GÜNÜ” olarak kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bir ülke; iyi yetişmiş ve yetişmekte olan nesilleri kadar güçlüdür ve nesilleri yetiştirmek ancak nitelikli ve fedakâr öğretmenlerle mümkündür.  Geleceğin inşasında en büyük pay ve sorumluluk sahibi öğretmenlerdir.

Cumhuriyetle birlikte eşit imkân ve haklara yasal olarak sahip olsak da uygulamada bu hak ve imkânları kullanabilecek yolları açanlar öğretmenlerimiz oldu. En ücra köşelerde nitelikli ve idealist öğretmenler eliyle büyük hayaller kurmayı, büyük işler yapmak için kendimize inanmayı öğrendik ve gerekli alt yapıyı onlar sayesinde kazandık. Bugün hangi konumdaysak bunu öğretmenlerimize borçluyuz.

Ülkemiz bugün bölgemizde ve dünyada yıldız gibi parlıyorsa, geleceğe inanç ve kararlılıkla yürüyorsa bunu milli ve manevi değerler bütünümüze, Cumhuriyet kazanımlarımıza borçluyuz. Bütün bu kazanımları bize ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktaranlar öğretmenlerimiz olmuştur. Geleceğe olan inanç, istikbalin yol haritası, milli ve evrensel ödev ve sorumluluklarımız öğretmenlerimiz eliyle yarınlara taşınacaktır.

Bu vesileyle; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebedi âleme göçen; görevi başında şehit olan öğretmenlerimize rahmet diliyor; üzerinde milli ve manevi sorumluğu hissederek mesleğini hakkıyla icra eden kıymetli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum”