Tokat İŞKUR, 2023 yılı içerisinde okullarda gerçekleştireceği etkinlikler kapsamında ilimiz merkez ve ilçelerinde en az 3 bin öğrenci ile buluşmayı hedefliyor. Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada “Meslek Seçiminin Önemi ve Doğru Meslek Nasıl Seçilmelidir?” konulu eğitim verildiği duyuruldu.

            Tokat İşkur İl Müdürlüğünün yazılı açıklaması şöyle oldu:

            “Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak görevlerimizden birisi de bölüm, üniversite ve meslek seçme aşamasında olan öğrencilerimize meslek danışmanlığı hizmeti vermektir. Tokat İŞKUR ‘bugünün çocukları yarının büyükleridir’ sözünü misyon kabul ederek okullarda eğitimler düzenlemektedir. Rehber öğretmenlerimiz ile iş ve meslek danışmanlarımız koordineli çalışmakta, öğrencilerimize meslek seçiminin önemi anlatılmakta ve meslek seçme aşamasında dikkat etmeleri gereken noktalar vurgulanmaktadır.

Çocuklarımızın en iyi yerlerde olmasını istememiz en doğan hakkımızdır. Ama bu isteğimiz çocuğumuza psikolojik baskı yapmamıza neden olmamalıdır. Unutulmamalıdır ki; çevre, okul, aile ve öğrencinin özellikleri meslek seçiminde ve öğrencilerin geleceğini belirlemesinde önemli bir etkiye sahiptir ve çocuklarımız bu dört unsurun tamamını veya bir kısmını örnek alarak davranış sergilemektedir. Bir öğrencinin kendisine uygun meslek seçiminde dikkat etmesi gereken dört temel basamak vardır: Öğrencinin kendisini tanıması, öğrencinin meslekleri tanıması, mesleklerin eğitiminin verildiği eğitim kurumunu bilmesi ve ilk üç maddeyi kendisine göre değerlendirmesidir.

Bir ailenin geleceğe bırakacağı en güzel miras çocuklarıdır. İyi bir ahlak ile yetiştirilmiş, değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı bir evlat, bizden sonra yetişecek nesiller için büyük önem arz etmektedir. Ailelerin bu bilinçle yetiştirdiği birbirinden kıymetli evlatlarımızın, meslek seçme aşamasında kendilerini tanımalarına yardımcı olmak ve iş hayatında yaşayabilecekleri zorluklar konusunda yol gösterici olabilmek amacıyla 2023 yılı içerisinde de daha önceki yıllarda olduğu gibi Tokat İŞKUR tarafından ‘Meslek Seçiminin Önemi ve Doğru Meslek Nasıl Seçilmelidir?’ konulu eğitim düzenlenecektir.

Yapacağımız eğitimler kapsamında il genelinde en az 3 bin öğrenci ile meslek danışmanlığı kapsamında görüşme yapılması 2023 yılı hedefimiz arasında yer almaktadır. Kurumumuzda görev yapan iş ve meslek danışmanlarımız okullarımız ile iletişime geçerek, okullarımızın sınav takvimleri de göz önüne alınarak okullarımızda meslek seçiminin önemi konulu sunumlar düzenleyecektir.

Bu vesile ile Tokat İŞKUR İl Müdürlüğü olarak bütün öğrencilerimize eğitim öğretim yaşamı boyunca başarılar dileriz.”