Kırmızı et fiyatlarına yönelik korkutan bir zam uyarısı yapıldı. Son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeler ve asgari ücret zammıyla birlikte birçok temel tüketim maddesine büyük zamlar geldi. Özellikle akaryakıt başta olmak üzere birçok alanda artan fiyatlar, en çok kırmızı et fiyatlarını etkiledi. 2010 yılında kilogramı 25 lira olan kırmızı etin fiyatı, son zam ile birlikte 460 TL'ye kadar yükseldi. Uzmanlar, girdi fiyatlarına müdahale edilmezse önümüzdeki 4-5 ay içinde kırmızı et fiyatlarının 1000 lirayı görebileceği konusunda uyarıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, son dönemde et fiyatlarına düzenli ve sistematik artışlar yapıldığını belirtti. Adem, Türkiye'nin hayvancılık alanında kendi kendine yeten bir ülke iken, şu anda hayvan ithalatı yapan bir konuma geldiğini ifade etti. Üreticilerin zor durumda olduğunu ve üretim maliyetlerinin arttığını vurgulayan Adem, et fiyatlarının kontrol altına alınmaması durumunda vatandaşların 1000 lira ve üzerinde et almak zorunda kalabileceğini dile getirdi.

Onedio kurucusu Kaan Kayabalı kimdir? Onedio ne zaman, nasıl kuruldu? Onedio kurucusu Kaan Kayabalı kimdir? Onedio ne zaman, nasıl kuruldu?

Besicilerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Adem, üretim maliyetlerinin düşürülmesi veya vatandaşların alım gücünün artırılması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin artık hayvancılıkta kaotik bir durumda olduğunu öne süren Adem, ithalat politikalarının terk edilip yerine yerli üretimin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Sonuç olarak, üretim maliyetlerinin kontrol altına alınmaması durumunda kırmızı et fiyatlarının daha da artabileceği, bu durumun vatandaşların ekonomik olarak daha da zor duruma düşmesine neden olabileceği belirtiliyor.