Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizde hava durumu. Peki Yağışların Neden Olabileceği Sel ve Taşkın Riskine Karşı Ne Tür Hazırlıklar Yapmalı?Tokat'ta hava nasıl olacak? İşte detaylar... 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 24 saat: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Ege'nin doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz geneli ile Doğu Anadolu'nun batı ve güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak; Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak; İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yükekleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Toroslar Mevkii'nde karla karışık yağmur ve kar, Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmakta. 

Niksar’da  elektrik direğine çarpan otomobil hurdaya döndü! Niksar’da  elektrik direğine çarpan otomobil hurdaya döndü!

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunun iç kesimlerinin dağlık ve kar örtüsü ile kaplı dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmakta.
ARTVİN °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı
SAMSUN °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
TOKAT °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
TRABZON °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

Su baskınlarına karşı tedbirli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Şubat Perşembe günü itibarıyla İstanbul’da kuvvetli sağanak yağış beklendiğini bildirerek, vatandaşlara su baskınlarına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da kuzey ilçeleri ağırlıklı olmak üzere kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. Açıklamada, metrekareye 20 ile 40 kilogram su düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Sel ve Taşkın Riski Altındaki Bölgelerde İnsanların Dikkat Etmesi Gereken Güvenlik Kuralları Neler? 

 Güvenli Bölgelere Sığının: Sel riski yüksek olduğunda yüksek yerlere veya güvenli binalara sığının. Selden etkilenebilecek düşük bölgelerden uzak durun.
Tahliye Talimatlarına Uyun: Yetkililerin verdiği tahliye talimatlarına uyun. 
Taşkın Alanlarından Uzak Durun: Yağışların şiddetli olduğu durumlarda taşkın alanlarından uzak durun. Dere yatakları ve alçak bölgelerden kaçının.
Çocukları Güvende Tutun: Aile bireylerini korumak için gerekli tedbirleri alın. Acil durum çantanızda gerekli malzemeleri bulundurun.
Acil Durum Hazırlığı Yapın: Sel durumlarına karşı acil durum çantası hazırlayın. İlk yardım malzemeleri, temel giysiler, su ve gıdalar bu çantada bulunmalıdır.