Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek? Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek? Tuva Cihangir Atasever kimdir?

Türkiye'nin inşaat sektöründe öncü isimlerinden biri olarak tanınan Mithat Yenigün'ün yaşam öyküsü ve kariyeri, büyük ilgi görmeye devam ediyor. Peki, Mithat Yenigün kimdir, kaç yaşında, nereli? Mithat Yenigün ne iş yapıyor, eşi kim? İşte detaylar...

Mithat Yenigün kimdir?

Mardin Midyat doğumlu olan Mithat Yenigün, 1947 yılında hayata gözlerini açtı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 1969 yılında İnşaat Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini başarıyla tamamladı. Kariyerine Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda kontrolör olarak başladı ve daha sonra 1973 yılında kendi işini kurarak inşaat sektöründe önemli projelere imza attı.

Mithat Yenigün ne iş yapıyor?

Yenigün, ulusal ve uluslararası alanda birçok büyük projeye imza atan Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi 1982 yılında kurdu. Aynı zamanda turizm sektörüne de adım atan Yenigün, Antalya-Belek'e 1000 yatak kapasiteli 5 yıldızlı Sun Zeynep Otel (Sentido Zeynep Golf Resort) yatırımını gerçekleştirdi. Bu adımlarla uluslararası alanda faaliyet gösteren dünyanın önde gelen müteahhit firmaları arasında yer aldı.

Bugün, inşaat sektörünün yanı sıra enerji, turizm, yapı malzemeleri üretimi ve danışmanlık alanlarında da faaliyet gösteren Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Ayrıca, Forza Turizm, AGM Stratejik Çözümler, Yenigün Polska, Yenigün Enerji, Beyali Enerji, Noviy Den, Diyartuğ Tuğla ve Metok İnşaat gibi şirketlerin yönetim kurullarında aktif olarak yer almaktadır.

Mithat Yenigün aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkanı olarak da görev yapmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ