Haber-Foto: Mustafa Işık

TFF 3’üncü Lig 4’üncü grupta mücadele eden Tokat Belediye Plevnespor Başkan Vekili Mehmet Elibol, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Başkan Vekili Mehmet Elibol, 23 Elazığ Futbol Kulübü, transfer politikasını ve gündeme dair konulara değindi. 28 Ocak Pazar günü deplasmanda oynadıkları 23 Elazığ Futbol Kulübü maçında 12 futbolcunun hasta olarak mücadele ettiğini hatırlatan Elibol, hakemin yanlış kararlarından dolayı maçı kaybettiklerini ifade etti. Tokat Belediye Plevnespor’un her takımı yenecek güçte olduğunun altını çizen Başkan Elibol, hedeflerinin Play-Off olduğunu ve bu yolda taraftarlardan destek istedi.

12 TANE FUTBOLCUMUZ HASTA HASTA MÜCADELE ETTİ
Tokat Belediye Plevnespor Başkan Vekili Mehmet Elibol açıklamasında, “Sezona başlarken ara dönemde biliyorsunuz transferler olur. Takıma uyum sağlamayan arkadaşlarla yollarımızı ayırdık yerlerine de yenilerini kattık. Bir santrafor, 2 tane de kenar oyuncu kattık. Böylece ikinci yarıya başladık. İkinci yarıya başlarken buradaki Nevşehir maçının çok zor geçeceğini hepimiz biliyorduk. 24 saat sürekli yağan bir yağmur, çok ağır bir saha. Çocuklar sağ olsunlar çok büyük bir mücadeleyle gerçekten o maçı 1-0 olsa da aldık. %100 2-3 tane de karşı karşıya pozisyon kaçırdık. Fakat o maç bize çok ağır darbe vurdu. Maçtan sonra 12 tane topçumuz hastalandı. Tokat’ta büyük bir salgın var biliyorsunuz, 12 topçuyu Erzincan maçına götürebilmek için günlük iğne ilaç serum, iğne, ilaç, serum tedavi yaptık. Elazığ deplasmanına çocukları götürdük hatta Kulüp doktorumuz pek gitmez deplasmanlara ama kulüp doktorumuz da durumu gördüğü için o da çocuklarla beraber Elâzığ’a kadar gittiler. Orada da gene iğne ilaç tedavi ile maça çıktık. Çok da iyi oynadılar ilk yarı. Hatta dikkat ederseniz çocuklar vücut enerjileri bitene kadar mükemmeldi. 60 dakika biz top oynadık. Bu hastalık insanları güçsüz bırakıyor, yürüyecek halin kalmıyor. Bu sahada kendini gösterdi. 

TOKAT BELEDİYE PLEVNESPOR HER TAKIMI YENEBİLECEK GÜÇTE
Diğer bir etken ise, hakem faktörü idi. İstanbul’dan ne zaman bir hakem gönderirse maçlara mutlaka şüphelenirim olmayan bir penaltı, ilk golleri tamamen tesadüf ve adamın vurup tekrar topun önüne düşmesi, ikinci gol olmayan bir penaltı. Bu arada 2-1 öndeyken golümüzü ofsayt gerekçesini iptal edilmesi. Nitekim son dakikada da bir gol attılar, mağlup olduk. Ben şunu iddia ediyorum, Tokat Belediye Plevnespor her takımı yenebilecek güçte. Her takımı yenebilecek güçteyiz. Bir yenilgiyle yolumuzdan dönecek değiliz. Hedefimiz Play-Off inşallah devam edeceğiz. Yeter ki tüm taraftarlarımız bize inansın ve kenetlensin. Sanki böyle bir yenilgiyle beraber her şeyin sonu değil, herkes yenilebiliyor. Umudu kaybetmemek lazım, takıma sahip çıkmak lazım, maçlara gelmek lazım, desteklemek lazım şimdi ne yapalım yani takım yenildi diye kulübümü mü kapatalım? Biz yolumuza devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Plevnespor Başkan Vekili Mehmet Elibol (2) Min

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BAŞARI OLMASI LAZIM
Biz istiyoruz ki sürdürülebilir bir futbol takımı olsun derdindeyiz. Arkadaşlar, ben de biliyorum devre arası ikişer milyondan 5 tane adam alıp 10 Milyon TL ile kulübü borçlandırmayı ben de biliyorum. Bunların acınanı biz yıllarca Tokatspor’da çektik. Aynı duruma düşmek istemiyoruz. Biz bugün varız, yarın yokuz. Biz yönetimi bıraktığımızda kulübün bir kuruş borcu olmayacak. Şu anda takımın kimseye bir kuruş borcu, ne sporcusuna ne bir başka kulüplere, ne otellerine, ne şuna, ne buna hiç bir yere biz borcu yoktur. Böyle devam ettirmek istiyoruz ama birileri istiyor ki transfer yapsınlar önemli değil, kulüp batsın. Biz modern yeni sisteme ayak uyduralım, borcumuz olmasın kendi yağımızla kavrulalım, borç batağına tekrar sokmayalım. Çünkü ekonomik anlamda zor bir zamandayız. Bankalara, faizlere kredilere düşse bu kulüp iyi mi? Onun altından kalkamayız. Sürdürülebilir bir başarı olması lazım. Parayı harca 30, 40 ve 50 Milyon harca, bu sene şampiyon ol, gelecek sene küme düş. Bunun sürdürülebilirliği neresinde? Benim en büyük arzularımdan birisi maddi olarak bizden sonraki insanlara bir kuruş borç bırakmadan tertemiz bir kulüp bırakmak. Bütün hedefimiz bu yönde yürüyoruz. 

TOKATLI PLEVNESPOR’A SAHİP ÇIKSIN
Önemli bir maçımız var, bu hafta. Muş çok kuvvetli bir takım. Herkes gelir stadı doldururlarsa biz daha muhteşem futbol oynarız. Burada gördünüz. Herkes Adana bizi yener dedi ama biz burada Adana’yı parçaladık. Yeter ki bize güvensin, inansınlar, destek olsunlar ya destek olunması lazım. Ben bunu istiyorum ve bunu arzuluyorum. Bugün burada biz oluruz. Yarın bir başka olur ama kim o yönetimde ise kim o gün teknik ekip varsa o gün hangi futbolcular varsa şehrin bunların arkasında olması lazım. Desteklenmesi lazım.” Plevnespor Başkan Vekili Mehmet Elibol (1) Min