Ankara Kent Konseyi, 22’nci SERÇEV Çocuk ve Gençlik Şenliğine ev sahipliği yaptı Ankara Kent Konseyi, 22’nci SERÇEV Çocuk ve Gençlik Şenliğine ev sahipliği yaptı

Haber-Foto: Mustafa Işık 

Madımak otu kırlarda ve köylerde toplanmaya başlandı. Zahmetli olan madımak otunu bayanlar bir araya gelerek ayıklıyorlar. Zorlu zahmetin ardından köylü vatandaşlar satışlarını yapmak için şehrin değişik yerlerinde satışlarını yapıyorlar. Bu sene kilosu 60 TL’den satışı yapılan madımakta mevsimin yağışlı geçmesiyle bolluk yaşanması ön görülüyor. Çarşamba Pazarı’nda madımak satışı yapan Hamza Sansar, “Tokat’ta ilkbahar mevsiminde vatandaşların en çok tercih ettikleri yiyeceklerin başında madımak geliyor. Kıyılarak taze tüketildiği gibi kış için de konservesi yapılarak da saklanabiliyor. Tezgâhlardaki yerini alan madımağın kilosu çokta pahalı değil. 60 TL’den satış yapıyoruz.” dedi.Tokat’ta Madımaklar Tezgâhta Yerlerini Aldı, Kilosu 60 Tl’den Satılıyor (3)“Tokat Halkı Madımak'ı Gördü Mü Dayanamaz”
Madımak satışı yapan Hamza Sansar, “Ben yıllardan bu yana bu Madımak işiyle uğraşırım genellikle. Tokat'ımızın yöresine Madımak'ını vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Mümkün mertebe güzel bir şekilde, sağlıklı bir şekilde halka hizmet anlayışında yürüyoruz. Şimdi bahar geldi, tezgâhlarda da yerini aldı, haliyle bahar. Biliyorsunuz i bizim Tokat halkı Madımak'ı gördü mü dayanamaz. Fiyatlar şu anda iyi. Kilosu 60 lira. Vatandaşlarımızın alım gücü var.” şeklinde konuştu.

Madımak otunun tezgâhlardaki yerini almasıyla birlikte, Tokatlılar keyifle bu lezzeti sofralarında buluşturuyorlar.Tokat’ta Madımaklar Tezgâhta Yerlerini Aldı, Kilosu 60 Tl’den Satılıyor (2)Tokat’ta Madımaklar Tezgâhta Yerlerini Aldı, Kilosu 60 Tl’den Satılıyor (1)