1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz 1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde 1994 ile 2002 yılları arasında 2 dönem Rektörlük yapan Prof. Dr. Mümtaz Turgut Topbaş, 85 yaşında iken 21 Şubat 2024 günü hakkın rahmetine kavuştu. Merhumun cenazesi bugün (22.02.2024 / Perşembe günü) Denizli ilinde Fetiş Camiinde öğle namazı sonrası kaldırılan cenaze namazından ardından toprağa verildi.

TOKAT’TAN HÜSNÜ KÜÇÜKARSLAN CENAZEDEYDİ

            Tokat’ta unutulmaz hizmetler ve anılar bırakan Prof. Dr. Mümtaz Turgut Topbaş’ın Denizli’deki vefatının ardından cenazesinde saf tutanlar arasında Tokat’tan giden eski Tokat Valiliği Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Küçükarslan da vardı. Aslen Erzurumlu olan Hüsnü Küçükarslan, merhum Mümtaz Turgut Topbaş’ın eşinin de Erzurumlu olmasından hareketle Topbaş Ailesinden eşi Nurhan hanıma, kızları Nazan Başak ve Neslihan hanıma, damadı Dr. Cem Yıldırım ile torunları Saygın, Yiğit ve İsmail’e Tokatlıların selamlarını, sevgilerini, saygılarını ve başsağlığı dileklerini iletti.

Hüsnü Küçükarslan’ın, rahmetli Mümtaz Turgut Topbaş için hatırasında yazdıkları şöyle olmuştu: “Ben Rahmetli rektör hocamızı 1994 yılında Tokat'ta İl Turizm Müdürlüğüm görevim sırasında tanımış ve görev süresi içerisinde çok program ve konferanslarda yol gösterici, Tokat'a hizmette sevdalı, devletin saygın yapısını temsilde örnek, yetenekli, kadirbilir tevazu sahibi vefalı bir idareci olarak tanıdım. Ayrıldıktan sonra da hep anarak O'nu yad ettiğimizi belirteyim. Hani; ölmez eser ve hizmet bırakanlar diye bir inancımız vardır ya, Rektör hocam işte kuşağının o değerde önemli bir temsilcisiydi. Hastalığı sırasında bir kaç kez arayıp hatırlarını sorduğumda aynı duygularını hissederdim. Tesadüf ya; Denizli'de olduğumdan cenazesine katılıp hemşehrileri adına da dua edeceğim. Mekanın nur, Ruhun şad olsun kıymetli Rektörüm. Dualarımızla. Dost ve yakınlarına sabır dilerim... (Hüsnü Küçükarslan)”