Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Gecek köyünden olan Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş, vatan görevi sırasında Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde yaşanan araç kazasında şehit düştü. Peki, Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş kimdir, kaç yaşındaydı, nereli, evli miydi, kaza neden, nasıl oldu? İşte detaylar...

Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş kimdir, kaç yaşındaydı, nereli?

Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş 39 yaşındaydı ve yaklaşık 6 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Piyade Sözleşmeli olarak hizmet veriyordu. Şehit Mustafa Özkardeş'in aslen Kütahya'lı olduğu bilinmektedir.

Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş'in acı haberi, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Gecek köyünde oturan ailesine verildi. Babası Necmettin ve annesi Necla Özkardeş çifti, oğulları için duydukları acıyla gözyaşlarına boğuldu. Mustafa Özkardeş'in vatanı için verdiği bu kahramanca hizmet, ailesi ve sevenleri tarafından büyük bir gururla anılacaktır.

Yıldırım'da Bağlaraltı Pazar Alanı gün sayıyor Yıldırım'da Bağlaraltı Pazar Alanı gün sayıyor

Kaza neden, nasıl oldu?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş’in araç kazası sonucu şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Pençe-Kaplan operasyonu bölgesinde, 11 Şubat 2024 tarihinde, kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş meydana gelen araç kazası sonucu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş evli miydi?

Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş'in evli olup olmadığı hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.

Hayatının baharında vatanı için canını feda eden bu kahraman, Türk milletinin gönlünde daima yaşayacak ve asla unutulmayacaktır. Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.