Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer 

Çalışma hayatında işe başlangıç tarihini kabul ettirmek isteyen staj ve çıraklık sigortası mağdurları Türkiye'nin dört bir yanında yaptıkları açıklamalarla konuyu gündemde tutuyorlar. İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Semiha Özek yaptığı açıklama ile gelin hem mağduriyeti giderelim hem de ülkemize yararlı adım atalım mesajı verdi.

İzmir'den yükselen ses şöyle oldu:

"Bizler Meslek Lisesi Memleket Meselesi ve sigorta başlangıcınız var denilerek meslek liselerine ve çıraklık okullarına yönlendirilen ve kandırılan bir kesimiz.

Uzun yıllar SGK sisteminde işe giriş tarihimiz başlangıç olarak gösterildi ve söylendi ama bir gecede 2008 yılında bu tarih 2 tarihe çevrilerek devletine güvenen Meslek Liseliler ve Çıraklık Okulu mezunları SGK sistemi üzerinden aldatıldı.

Ülkemizin başlıca büyük sorunlarından olan ara eleman açığı giderek artmaktadır. Geçmişte uygulanan Meslek Lisesi Memleket Meselesi projeleri artık uygulanamaz hale gelmiş, yeni bu okullara girmek isteyen genç yetenekler 1986 yılından beri 3308 sayılı kanun ile oluşmuş ve dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bu mağduriyeti görüp geçmişteki gibi kandırılamamaktadır ve olumsuz etkilenmektedirler.

Mesleki eğitim sırasında yapılan çalışma fiili bir çalışmadır ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Bu çalışma sırasında bir çok arkadaşımız sakat kalmış veya hayatını kaybetmiştir. Bu kadar özveri ile çalışan insanların hakkının verilmemesi dünyanın hiçbir ülkesinde görünmeyen ülkemize özgü bir kanayan yaradır.

Gaddar 14. bölüm izle tek parça full Gaddar 14. bölüm izle tek parça full

Bu sebeplerden dolayı gelişmekte olan ülkemizin en önemli iş gücü olan ara eleman sıkıntısının giderilmesi için ve geçmişte kandırılan mağdur kişilerle beraber mevcut günümüzdeki Mesleki Okullarda bu fiili çalışmanın geçmişte bizlere söylendiği gibi başlangıç sayılıp haklarının verilmesi gelişmekte olan ülkemizin menfaatinedir. 

Mesleki eğitim veren okullar özendirilmeli, bu okulların tercih edilmesine yönelik çalışmalar yapılmalı ve bu konuda çalışan insanlarla Mesleki Eğitim eskiden olduğu gibi tercih edilmeli fakat bu sefer kandırılmadan cazip hale getirilerek yapılmalıdır.

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan ara eleman sıkıntısının giderilmesi ve adım atılması ülkemizin başlıca konularından biri olmak zorundadır. Bu konuda birçok uzman aynı görüştedir.

Gelin hem mağduriyeti giderelim hem de ülkemize yararlı bir adım atalım."