(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)

Çalışma hayatlarında 18 yaş altında iken gerek eğitim gerek çıraklık döneminde işe başlangıç tarihleri belli iken bu tarihin emekliliğe vesile olacak işe giriş tarihi sayılmayan vatandaşların mağduriyetleri devam ediyor. Mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal düzenleme gereken staj ve çıraklık sigortası mağdurları siyasilerden destek istiyorlar.

            Bursa İyi Parti İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu’nun öncülüğünde tertip edilen Bursa İyi Parti İftarına partinin Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları, Bursa İyi Parti Milletvekilleri de katıldı.        

Bursa Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Yönetimi, Bursa İyi Parti İl Başkanlığının tertip ettiği iftar etkinliğine katılarak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşenir’in de bulunduğu ortamda mağduriyetlerini anlatma fırsatı buldular.

            Bursa Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Fatih Yeniay, Başkan Yardımcısı İbrahim Çelikkaya, Dernek Sekreteri Engin Şeneren, Dernek Sosyal Medya Sorumlusu Mehmet Turna aileleriyle birlikte katıldıkları İyi Parti iftarında, çocuklarının birer kırmızı gül alarak Genel Başkanı Meral Akşener’e takdimleri oldu. Genel Başkan Meral Akşener, Bursa’da staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının jestine karşı mutlu olurken, onları tanıdığını da belirterek konuya vakıf olduğunu gösterdi.

AKŞENER SOSYAL MECRADAN SESLENDİ

            Bursa Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Fatih Yeniay, sosyal mecra hesaplarından açtığı oda oturumuna canlı bağlantı kurarak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in odada olup da katılımı takip eden dernek üyesi mağdurlara hitap etme ortamı oluşturdu. Genel Başkan Akşener, sosyal mecrada kendisini dinleyenlere seslenerek iftarlarını kutladı, her zaman yanlarında olacağının sözünü verdi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun da sosyal mecrada kendilerini dinleyen mağdur vatandaşlara konuşurken “gerek Mecliste gerek alanlarda, genel merkezde basının karşısında sizlerin bu mağduriyetleri giderilinceye kadar yanımızda olma sözü veriyorum.” dedi. İyi Parti Bursa Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş da samimi yaklaşımları ile staj ve çıkarlık sigortası mağdurlarının sorunlarına vakıf olduklarını, çözüm için destek vereceklerini beyan ettiler.

TÜSÇAD Atranos tatil köyünün temeli atıldı TÜSÇAD Atranos tatil köyünün temeli atıldı

            Bursa Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Fatih Yeniay Bursa İyi Parti İftarı vesilesiyle yaptığı açıklamada “Bu yasa çıkana durmak yok! Herkesin bir görevi var. Bugün ben başkanım yarın üye olarak devam edebiliriz fakat görev sürelerimiz her birimiz için aynıdır, çıraklık sigortası giriş tarihi sayılana kadar mücadelemiz devam edecektir.” mesajı verdi.