(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)

Akıllı şehir yönetişim uygulamalarıyla Konya’da koordinasyon artırılacak Akıllı şehir yönetişim uygulamalarıyla Konya’da koordinasyon artırılacak

Çıraklık ve Staj Sigortası Mağdurları (ÇSSM) Dernekleri bulunduğu illerdeki yönetici ve üyeleriyle sorunlarını dile getirmeye, çözüm isteklerini her platformda dillendirmeye devam ediyorlar. 18 yaş altında iken çıraklık ve staj başlangıç tarihlerinin emeklilikte sigorta başlangıç tarihi sayılmamasından ötürü mağduriyet yaşadıklarını savunan üyeler, siyasilerden çözüm istiyorlar.


    Bursa ilindeki Çıraklık ve Staj Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yeniay, Ankara’da TBMM nezdinde yaptıkları ziyaretleri kamuoyuna duyurdu. Bursa CHP Milletvekili Orhan Sarıbal ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile TBMM’de yaptıkları görüşmede tam destek aldıklarını vurguladı.
    Bursa ÇSSM Derneği Başkanı Fatih Yeniay’ın Ankara’da TBMM ziyaretinde Kocaeli ÇSSM Derneği Başkanı Beyhan Ünal ve Yönetiminin de olduğu bilgisi verildi. Ziyarette çıraklık ve staj dönemindeki işe başlangıç tarihinin emeklilikte geçerli tarih sayılması talep edilirken, halen iş başında iken vefat eden gençlerin varlığının görülmesi gerektiğini belirtildi. Milletvekili Orhan Sarıbal’ın yanı sıra Meclis’te karşılaşılan her Milletvekiline durum anlatıldı. 


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞÜLDÜ
    TBMM’deki ziyaret heyetinin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den talep ettiği randevu da onaylanınca bu ziyaret de gerçekleşti. Genel Başkan Özgür Özel’in çok samimi şekilde karşılayıp mağduriyeti dinlediği belirtildi. Genel Başkan Özel’in sosyal mecrasında açtığı canlı yayında kendisini takip eden 1000’e yakın dernek üyesine selamlarını ilettiği kaydedildi. 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yanında olduğu vurgulanarak ziyaret sonlandırıldı.
MÜCADELEYE DEVAM
    Bursa ve Kocaeli ÇSSM Derneği Başkanı Fatih Yeniay ve Beyhan Ünal ile Yöneticileri TBMM nezdinde yaptıkları ziyaretlerden olumlu izlenimlerle ayrılırken mücadelelerinin durmadan devam edeceğini vurguladılar.