Antalya Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği üyeleri, "Hayatta iken ölmenin fotoğrafını çektik, yetmedi tabuta koyduk" diyerek temsili bir tabut hazırlayarak Sanayi Sitesi çevresinde bir protesto yürüyüşü düzenledi. Tabutu taşıyan mağdur çıraklar, yaşadıkları haksızlıklara ve taleplerine dikkat çekmek için çevrede bulunan esnaf ve vatandaşların da dikkatini çekti.

Eylem sırasında dernek üyeleri, 99 öncesi 4/A tescili bulunan ve haklarının gasp edildiğini iddia ettikleri durumu dile getirdiler. Staj ve çıraklık süreçlerinde yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi talebiyle seslerini duyurmak için çabalayan grup, yaşadıkları sıkıntıların son bulmasını istediklerini vurguladılar.

Mardin'de turizm denetim komisyonu kuruldu Mardin'de turizm denetim komisyonu kuruldu

Protesto sırasında konuşan dernek temsilcileri, adaletin sağlanması için yetkililerin sorumluluk almalarını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için adımlar atmalarını istedi. Ayrıca, benzer durumda olan diğer staj ve çırakların da seslerini duyurarak birlik olmaları çağrısında bulundular.

Antalya Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği, hak mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, benzer eylemlerle dikkat çekmeye devam edeceklerini ifade etti. Mağdur çıraklar, hak ettikleri adil muameleyi alıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdiler.