Başkan Yazıcıoğlu'na Baba Vali Yazıcıoğlu kitabı Başkan Yazıcıoğlu'na Baba Vali Yazıcıoğlu kitabı

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla şehrimizde görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Rektör Yılmaz Filistin’de yaşamını yitiren gazetecilere de Allah’tan rahmet diledi.
Yılmaz yapmış olduğu açıklamada gazetecilerin, toplumun haber alma hakkını savunmak adına, her türlü zorluğa göğüs gererek doğru bilgiyi halka ulaştırdığını vurguladı. Gazetecilerin, demokrasinin teminatı ve temel taşlarından biri olduğunu söyleyen Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. TOGÜ hakkında da detaylı bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz basın mensuplarının Regaip Kandilini tebrik ederek, katılımlarından dolayı kendilerine teşekkürlerini iletti.

"TOKAT YAZMACILIĞI VE GELENEKSEL EL SANATLARI ARAŞTIRMA MERKEZİMİZİ KURDUK"

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, açıklamasında, "Basın mensupları sizler üniversitemizde yaptığımız faaliyetlerin vatandaşımızın doğru haber alma noktasında en önemli kaynağımız. Tokat’ımızda üniversitede yaptığımız faaliyetleri sizlerin aracılığıyla vatandaşlarımıza, öğrencilerimize, kamuoyuna sizler aracılığıyla duyuruyoruz. Bu anlamda ben hepimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Basın önemli bir kurum. Demokrasimizin teminatı gerçekten vatandaşın en doğru bilgiyi alacağı kaynak sizlersiniz. Tarafsız bir şekilde bu görevi yaptığınızı ben biliyorum. Üniversitemizde yaptığımız büyük projelere sizlerle değerlendirmiş olacağız. Üniversitemizde sizinle en son görüştükten sonra yeni kurulan Tokat Yazmacılığı ve Geleneksel El Sanatları Araştırma Merkezimizi kurduk. Üniversitedeki öğrencilerimiz düzenlenecek kurs eğitimlerine katılabilecek, 7/24 düzenli olarak Çini İşlemeciliğinden, ahşap yapmaya, geleneksel sanatlarla ilgili bütün kursları özel olarak üniversitemize alacaklar. Biraz önce sohbet ederken yeni kurulacak fakültelerimiz var mı? Diye bir arkadaşlarımız sorduğu sorusuna Veterinerlik Fakültemizi, Havacılık Yüksek Okulu 4 yıllık bir program olarak ve Zile Türkçe fakültesinin kurulması için teklifte bulundum. Olumlu haber geldiğinde bu fakültelerimiz açmış olacağız. Yine havaalanını kullanma anlamında Turhal'da Gökçek havacılıkla görüşme yaptık. Yine uçakların baktım onarımıyla ilgili 1-2 yıllık program açarak faaliyet göstereceğiz. Bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Yine hastanemizde doktor noktasında da herhangi bir sıkıntının olmadığını çok rahat bir şekilde söyleyebilirim. Biliyorsunuz üniversitemizde TED cihazı ile ilgili bir sıkıntı vardı. Tokattaki vatandaşlarımız TED çekimi için çevre illere Sivas ve Samsun’a gidiyorlardı. Bu cihazı alma noktasında alımını tamamladık ve kurulumunu 2-3 ay önce yapıldı. Buraya gerekli olan uzman hocamızın istihdamı konusunda da Batman’da görev yapan bir hocamızın davet ettik. Kendisi kabul etti ve göreve başladı. Şu anda da cihazımızı ruhsatlanması noktasında sağlık Bakanlığına başvuruda bulundu ve en kısa zamanda inşallah TED cihazı da vatandaşlarımızın hizmetine gelecektir diye bunda sizlerle paylaşmak isterim. Benim sizinle paylaşmak isteklerim bilgiler bunlar. Bu özel gününüzü de tebrik ederim, haber peşinde koşan Gazze ve Filistin’de hayatını kaybeden basın mensuplarını da Allah’tan rahmet diliyorum. Sizlere de kolaylıktan gidiyorum." açıklamasında bulundu.


Kahvaltı organizasyonu gazetecilerden gelen soruların cevaplanması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.