Genel Sağlık-İş Sendikası Tokat İl Başkanı Ozan Şen, Sendikanın 2019-2024 araştırma sonuçlarını paylaşarak, sağlık emekçilerinin yoksullaşma, şiddet görme ve mutsuzluk gibi ciddi sorunlarla mücadele ettiğini vurguladı. 
        Genel Sağlık-İş’in yaptığı dört yıllık araştırmaya göre sağlık emekçilerinin ekonomik baskılar altında ezildiğini aynı zamanda mesleki saygınlıklarını yitirdiklerini belirten Şen, "Sağlık emekçileri, pandemi ve afetler sırasında gösterdikleri üstün çabaya rağmen, ne yazık ki yeterli destek ve takdiri görememektedir."dedi.   Sağlık çalışanları için acil eylem planının devreye sokulması gerektiğini vurgulayan Şen, sağlık emekçilerinin yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için maaş artışları, daha iyi çalışma saatleri ve şiddete karşı etkin önlemler alınmasını talep etti. Ayrıca, sağlık sektöründeki liyakatsiz atamaların son bulması ve yeterli personel istihdamının sağlanması gerektiğini belirtti. 
Ozan Şen, 1 Mayıs'ın, sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm emekçiler için birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu hatırlatarak, "Emeğin sömürüsüne ve hak kayıplarına karşı örgütlenme zamanıdır. Umuyorum ki bu 1 Mayıs, emeğin siyasi iktidar eliyle sömürüldüğü son 1 Mayıs olur. Ekonomik krizin tüm emekçileri yoksullukla sınadığı bir dönemde, sağlık emekçileri 1 Mayıs’ı; yine daha borçlu, daha yoksul ve daha mutsuz karşılamaktadır. Genel Sağlık-İş’in dört yıllık araştırma sonuçları göstermiştir ki; sağlık emekçileri giderek yoksullaşmış, daha çok şiddet görmüş, mutsuzluğu artmış, saygınlığı azalmıştır. Ülkemizde tüm emekçiler, siyasi iktidarların baskısı altında, hukuksuzluğun, liyakatsizliğin arttığı bir dönemde, ekonomik krizin pençesinde giderek yoksullaşmaktadır. Sağlık emekçileri de 1 Mayıs'ı daha borçlu, daha yoksul ve daha mutsuz karşılamaktadır. Pandemide, afetlerde canlarını hiçe sayarak mesleklerini icra eden sağlık çalışanları hem sağlık sistemimizdeki yapısal sorunlarla başa çıkmak zorunda kalmakta hem de zorlu ekonomik koşullar altında yaşam mücadelesi vermektedir.”  şeklinde konuştu.

Düzce Belediyesi'nin yeni yönetimi belli oldu Düzce Belediyesi'nin yeni yönetimi belli oldu