Tokat’ta İl Genel Meclisi Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi’nde Tokat İl Genel Meclisi’ni oluşturan 40 üye, kendi aralarında ilk toplantısını yaptı ve 40 üyenin oy birliği ile yeni İl Genel Meclisi Başkanı’nı seçti. Bu isim, Ak Parti’nin Tokat Merkez’de ikinci sıra adayı olan Ali İhsan Gürel oldu. Ali İhsan Gürel kimdir? Sorusunun yanıtlarını edindik.

ALİ İHSAN GÜREL KİMDİR?

            Ali İhsan Gürel, 26 Kasım 1984 yılı Tokat doğumludur. Tokat’ta siyasette bilinir, Tokat Belediye Meclisi Üyeliği yapmış, iş insanı hemşehrimiz, Arçelik Servislerinden Mehmet Gürel’in oğludur. İlkokulu Namık Kemal ilkokulunda, orta ve lise eğitimini Tokat Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi (KATÜ) İ.İ.B.F. Maliye Bölümü mezunudur. Yüksek Lisansını yine KATÜ’de Yerel Yönetimler üzerine bitirmiştir. İş hayatında şirket yöneticiliği, MÜSİAD Tokat Şubesi Yöneticiliği, siyasi kariyerinde Ak Parti Tokat İl ve İlçe Yöneticiliği, sosyal faaliyetlerde Tokatspor Kulübü Yöneticiliği yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

TOKAT İL ÖZEL İDARESİ’NİN BİLGİLENDİRMESİ

Başkan Yazıcıoğlu'na Baba Vali Yazıcıoğlu kitabı Başkan Yazıcıoğlu'na Baba Vali Yazıcıoğlu kitabı

Tokat İl Özel İdaresi bilgilendirmesi şöyle oldu:
İL GENEL MECLİSİMİZİN İLK TOPLANTISI HAYIRLI OLSUN
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından Tokat İl Genel Meclisimiz yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi.
İl Genel Meclis Toplantımız Meclisin en yaşlı üyesi Fikri İyimaya Başkanlığı'nda başladı ve divan oluşturularak seçimlere geçildi.
İl Genel Meclis Başkanlığı'na bütün Meclis Üyelerinin ortak mutabakatı ile tek aday gösterildi.
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ali İhsan Gürel tüm Meclis Üyelerinin ortak adayı olarak, oybirliğiyle İl Genel Meclis Başkanı seçildi.
Yapılan Seçimler ile Tokat İl Genel Meclisimizin yeni yapısı şu şekilde oldu:
🔸İL GENEL MECLİS BAŞKANI:  Ali İhsan GÜREL,
🔹1. BAŞKAN VEKİLİ: Namık ATEŞLİ,
🔸2. BAŞKAN VEKİLİ: Yusuf AVŞAR,
BAŞKANLIK DİVANI ASİL ÜYELERİ:
🔸Tahsin ÇAVUŞ
🔹Halil İbrahim DEMİR
BAŞKANLIK DİVANI YEDEK ÜYELERİ:
🔹Ali ALTUN
🔸Halil YAMAN
Tokat İl Genel Meclis Başkanımız Ali İhsan Gürel ve bütün Meclis Üyelerimizi tebrik eder, İl Genel Meclis Toplantımızda alınan kararların şehrimize hayırlı olmasını dileriz.
İl Genel Meclis Toplantımız diğer gündem maddelerini görüşmek ve komisyonları oluşturmak üzere toplantılarına yarından itibaren devam edecektir."