Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanan Ahmet Kayhan, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nu ziyaret etti. Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada, “Genel Sekreter Ahmet Kayhan’a yeni görevinde başarılar dileriz.” İfadelerini kullandı. 

Rodos Türk Mimarisi seramikleri sanatseverlerle buluşacak Rodos Türk Mimarisi seramikleri sanatseverlerle buluşacak

Yusuf Beyazıt'tan tebrik mesajı!

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt bir dönem danışmanlığını yapan Ahmet Kayhan’ı tebrik ederek kutlama mesajı yayınladı. Beyazıt mesajında, “Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanan Ahmet Kayhan'ı tebrik ediyor, görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim, şehrimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Hayırlı olsun.” Dedi. 

Ahmet Kayhan Kimdir? 

Ahmet Kayhan, Trakya Üniversitesi Tunca Meslek Yüksek Okulu'nda Bilgisayar Programcılığı önlisans eğitimini tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde lisansını tamamladı. Daha sonra Selçuk Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı. 

Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans bölümünden mezun olan Ahmet Kayhan, iş hayatına özel sektörde önemli firmalarda çeşitli görevlerde bulundu.

2006 yılında Vakıf İnşaat bünyesinde gerek Tokat’ta gerekse Türkiye’deki önemli tarihi eserlerin ihale ve restorasyon süreçlerinde yer aldı. Elazığ’dan Edirne’ye, Trabzon’dan İstanbul’a kadar Türkiye’nin birçok bölgesinde yer alan tarihi eserlerin restorasyonuna imza attı.

Özel sektörün birçok kademesinde başarılı işlere imza atan Ahmet Kayhan, 2004 yılında Basın Sektöründe yerel ve ulusal alanda çalışmalarda bulundu.

2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başladı. İhale – Satın Alma Birimi ve İstanbul Cankurtaran Hizmetleri Koordinatörü olarak görev yapan Ahmet Kayhan 2019 yılından itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında danışmanlık ve son olarak da Anayasa Komisyonu Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

Ulusal ve uluslararası çeşitli seminerler ve eğitimler alarak, Siber Politika ve Güvenlik Belgesi, Personel Yönetimi ve Organizasyon Semineri, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Eğitimi ve İhale Mevzuatı ve Hakediş Hazırlama Eğitimi gibi konularda yetkin olan Ahmet Kayhan, 2024 Yılında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın onayı ile Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne atandı.

Tokat İl Özel İdaresi'ne yeni Genel Sekreter olarak atanan Ahmet Kayhan, 1 milyar TL'lik bütçeyi yönetme sorumluluğunu üstlendi. Kayhan, bir dönem Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt'ın danışmanı olarak görev yaptı.