Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında,  program organize edildi.   Etkinlikte aileler de yer aldı ve çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirdi. Hacivat ve Karagöz'ün maceraları, miniklerin yanı sıra büyükler tarafından da ilgiyle izlendi. Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu'nun düzenlediği etkinlik, kültürel mirasın yeni nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynadı. 

Hacivat-Karagöz gölge oyunu kültürümüzün bir parçası!

23 Nisan Çocuk Bayramı’nda minik öğrenciler için etkinlik düzenlediklerini belirten Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu Başkanı Hacer Doğan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik  ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği bir bayram, bizde bu bayram nedeni ile kreşte kalan minik yavrularımıza bir etkinlik yapmak istedik. Kültürümüzün bir parçası olan Hacivat-Karagöz gölge oyununu onlara izletmek istedik. Onlarla beraber bizlerde keyf alarak izledik. Bize bu konunda yardımcısı olan Hacivat-Karagöz gölge oyunu ustası Kemal Atangür beyefendi teşekkür ederiz” dedi. 

İlk Adım Kreşi ve Gündüz Bakım Evi sahibi Sevda Arslan, “23 Nisan Çocuk Bayramı gini özel bir günde miniklerimizi kültürümüzün bir parçası olan Hacivat-Karagöz gölge oyunu izlettirmek, geçmişte çocukların bu tür etkinlikler ile büyüdüğünü göstermek bizi mutlu etti. Bize bu imkanı sağlayan  Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu Başkanı Hacer Doğan hanıma ve gurup üyelerine çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.  

Uzun yıllardır Türk tiyatrosunun köklü geleneği Hacivat-Karagöz gölge oyunlarını sürdürüren Kemal Atangür, geçmişten günümüze köprü kurarak kültürümüzün unutulmaz değerlerini yeni nesillere taşıyor. Sahne tozu yuttuktan sonra tiyatrodan kopamadığını anlatan Hacivat-Karagöz gölge oyunu ustası Kemal Atangür, "Bu güzel etkinliği düzenleyen Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu Başkanı Hacer Doğan ve grup üyelerine teşekklür ederim ifadelerini kullandı. 

Tokat İstişare Heyeti'nden Şehir Toplantıları Tokat İstişare Heyeti'nden Şehir Toplantıları