Tokat'ta bugün (23 Ocak 2024 Salı) hava durumunun çok bulutlu ile puslu olacağı tahmin edilmekte. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerinde Tokat'ta hava sıcaklığının 0,3 °C'de olduğu görülüyor. En düşük -2, en yüksek 3 derece veriliyor. Rüzgarın kuzeydoğudan 8 km/sa, nemin yüzde 53-85 olacağı tahmin ediliyor. Tokat'ta yarınki (24 Ocak 2024 Çarşamba) hava durumu ise; sabah saatlerinde çok bulutlu -4°C , en yüksek 4°C olacağı tahmin ediliyor. Perşembe günü parçalı bulutlu, -5 ile 5 derece arasında, Cuma günü hafif kar yağışlı, 0 derece ile 6 derece arasında, Cumartesi günü de yine hafif kar yağışlı 0 derece ile 3 derece arasında olacağı tahmini veriliyor.

Kuvvetli ve Yoğun Kar Yağışlarına Dikkat!

Başkan Altay: “Küçük Aymanas Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmasına başladık” Başkan Altay: “Küçük Aymanas Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmasına başladık”

            Yurt geneli için yapılan duyuruda şu tahminler verildi.

Hava Sıcaklığı: İç, batı ve kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında, güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Kar yağışlarının; Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş’un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm), Bitlis, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt’in yüksekleri, Şırnak’ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari’de yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.