Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava dalgası nedeniyle, Meteoroloji tarafından Batı Karadeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. AKOM tarafından İstanbul için de uyarıda bulunuldu. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle, Cumartesi ve Pazar günü kar ve karla karışık yağmurun devam edeceği belirtildi.

Tokat'ta bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur var mı? Tokat'ta bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur var mı?

Bugün saat 12.00 ile yarın saat 18.00 arasında Doğu Anadolu'da kuvvetli ve yoğun kar yağışı beklendiği açıklandı. Hakkari çevreleri, Şırnak'ın doğusu, Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğusu, Bayburt, Erzurum, Elazığ, Bingöl, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Muş, Siirt ve Van çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Hakkari çevrelerinde yoğun kar (20 cm üzeri), diğer bölgelerde ise kuvvetli kar (10-20 cm) öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının Cumartesi akşamına kadar etkili olabileceği uyarısında bulunurken, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Tokat'ta hava durumu! Yarın kar var mı?

Tokat'ta bugün vatandaşlar karlı bir sabaha uyandı. Öğlene doğru yağan kardan eser kalmadı. Cumartesi günü ise Tokat ve çevrelerinde yine karlı bir hava etkisini sürdürecek. 

Vatandaşlar, olası buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı tedbirli olmalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gelişmeleri resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurmaya devam edecek.