Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine doğru sayı günler kala emekliler için yapmayı planladıkları hizmetlerden söz etti. Tokat TV ve kişisel sosyal mecra hesabından canlı yayınla Tokatlı basın mensuplarının sorularına yanıt veren Başkan Eroğlu, yeniden Ak Parti Adayı olduğu seçimler için iddiasını ortaya koydu.

            Tokat Belediyesi Mahalle Konağı’nda kurulan stüdyo ortamında, gazeteciler Murat Onur, Kemal Özdilek, Dursun Ekrem Er, Ahmet Demirağ, Çetin Kamil Genç, Yunus Aybakan ve Fatih Kılıç’ın sorularına yanıt veren Tokat Belediye Başkanı ve Ak Parti Tokat Belediye Başkanı Adayı Eyüp Eroğlu’na yöneltilen sorular arasında emekliler de vardı.

EMEKLİLER İÇİN NELER YAPILACAK?

            Gazeteci Fatih Kılıç, her ne kadar mahalli idareler seçimleri de olsa, emeklilerin maaşlarından ötürü yaşadıkları kızgınlık, küskünlük, kırgınlık hissiyatları ile iktidar partisini ve yerelde iktidar partisinin adayına oy vermeyerek cezalandırma düşüncesini dillendirdiklerini belirtti. Böylesi bir duruma karşı emeklilere neler söyleyeceğini sordu.

EMEKLİLERE HUZUR KONAĞI VE İNDİRİMLER

            Tokat Belediye Başkanı ve Ak Parti Tokat Belediye Başkanı Adayı Eyüp Eroğlu, emekliler için Tokat Belediyesi’nin yapmayı planladığı hizmetlerden bahsetti. Yanıtı şöyle oldu:

            “Evet, emeklilerimizde bir talep var, maaşları daha yüksek olsun istiyorlar, bu söylemleri biz de görüyoruz, duyuyoruz. Bununla ilgili sayın Cumhurbaşkanımızın ciddi çalışmaları var, bundan sonra da olacak inşallah. Biliyorsunuz 2024 yılı emekliler yılı ilan edildi. Meclis açılır açılmaz da belki emeklilerle ilgili çok ciddi adımlar atılacak, bunu da görüyoruz.

Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı

            Tabi yerelde ise biz hep emeklilerle birlikte olmaya gayret ediyoruz. Onlarla birlikte bu şehirde daha güzel nasıl yaşarız, ona bakıyoruz. Bu konuda öncelikle emeklilerimize Huzur Konağı yapacağız, Ali Paşa Camii ile postane arasında bizim bir çay bahçemiz var, biz oraya çok güzel tek katlı Huzur Konağı yapacağız ve tamamen emeklilerimizin gidebileceği bir yer olacak. Çayları, kekleri ücretsiz olacak. Başta bunu söyleyebilirim. Emeklilerimize talep etmeleri halinde ücretsiz su vermeyle ilgili çalışmamız var. Belli bir metre küp kadarı için hiç ücret almadan su vermiş olacağız. Birçok sosyal tesisimiz var, yeni açacağımız yerler olacak, bütün bu sosyal tesislerimizde emeklilere çaylar ücretsiz olacak. Gidecekler, muhabbet edecekler. Yemek konusunda da belli bir indirim düşünüyoruz, Dsi yanındaki bahçemizde bir yer açacağız, kafelerimizde indirim olacak. Emeklilerimize Çanakkale, Konya vb. yerlere gezi turları düzenleyeceğiz. Toplu taşımada indirimli, belediye kart çıkaracak belli bir oranda indirim yaparak kullandıracağız. Çünkü biz emeklilerimizi seviyoruz, onlar bizim büyüklerimiz, eli öpülesilerimiz. Onlar bizim ulu çınarlarımız, Onların yanında olmaya devam edeceğiz.”