Keşan'da trafik kazasında hasar tartışması Keşan'da trafik kazasında hasar tartışması

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Fizyoterepi, Bilgisayar Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerde okuyan yabancı öğrenciler, oturdukları eve komşu olan Tokatlı İşitme Engelli Yazar Turan Yalçın’ın bayram ziyaretiyle mutlu oldular.

İşitme Engelli Yazar Turan Yalçın “en güzel hediye kitaptır” diyerek Türkçe öğrenen gençlere faydalı olması dileği ile “Engelleri Aşanlar” kitabından hediye etti. “En güzel hediye kitaptır ama daha güzeli de bayramlarda okumayı seven gençlere kitap hadiye etmektir “ diyerek  kitap hediye etmenin kalplerde nasıl iz bıraktığını  belirtti.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tömer’de Türkçe öğrenen öğrencilere Engelleri Aşanlar  kitabının öğrencilerin ders kitaplarında yer alan “Engelleri Kaldıralım”  ünitesine yardımcı bir kitap olduğunu belirten Yalçın, Ünitede  hayat hikayesi öğretilen  Aşık Veysel, Eşraf Armağan,  Beethoven, Edison gibi pek çok engelli hayat hikayesinin de kitabında daha geniş şekilde yer aldığını vurguladı. Kitabın öğrencilere faydalı olmasını temenni etti. Öğrencilere aynı zmaanda defter kalem de hediye eden Yalçın, “Bayramlar kardeşlerin kaynaşmasına vesiledir. Ben de komşumuz olan üniversite öğrencilerine bayram ziyaretinde bulundum. Hep küçükler büyüklere gitmez, bazen de büyükler küçükleri ziyaret ederek moral ve motivasyon aşılamalı gençlere.” dedi. “İmkanım olsa kitaplarımızı  tüm gençlere hediye ederim.” diyerek herkese özellikle bayramlarda gençlere kitap hediye etme çağrısını yeniledi.

Öğrencilerde, başta komşuları yazar Turan Yalçın’ın hayat hikayesini merak ettiklerini belirterek, yazarın kitapta yer alan hayat hikayesini ilgi ile okumaya  başladılar. Kitabı sıra ile okuyacaklarını, faydalanacaklarını ve arkadaşlarına da okutacaklarını belirterek, “Turan Yalçın abimiz arada bizi ziyaret ederek hem güzel Türkçesi ile Türkçe öğrenmemize destek oluyor hem de defter kalem hediyeleri ile gönlümüze taht kuruyor. Çay kahve ve kurabiyeler eşliğinde sohbetine doyum olmuyor.” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.