TRT 1 ekranlarında 25 Eylül 2023 tarihinden itibaren her Pazar günü saat 18.00’da yayınlanmakta olan Turgay Başyayla ile Lezzetli Tavsiye programı bu kez Tokat’ta çekimler yapacak. Turgay Başyayla ve program ekibi Tokat’a geliyor. 11 Ekim ile 12 Ekim 2023 tarihlerinde Tokat’ta olacaklar.

TURGAY BAŞYAYLA İLE LEZZETLİ TAVSİYE’nin TOKAT PROGRAMI

            TRT 1’in ilgiyle izlenen Turgay Başyayla ile Lezzetli Tavsiye programı ekibi çekimleri için 11 Ekim Çarşamba günü sabahı Tokat’ta olacaklar. Tokat’ta girişimci kadınların el emeği, göz nuru ürettikleri yöresel gıdaların pazarlanması, tanıtımı, satışını yapmakta olan hemşehrimiz Filiz Yılmazer, Turgay Başyayla ve ekibine Tokat’ta mihmandarlık yapacak.

            Hemşehrimiz Filiz Yılmazer’den Turgay Başyayla ile Lezzetli Tavsiye ekibinin Tokat’ta yapacağı çekimlere dair bilgi aldık. Edindiğimiz bilgiye göre ekip bu sabah Sivas’tan Tokat’a gelecek. Sabah Tokat’ta Çavuş Usta Pide Salonu’nda kahvaltıda olacaklar. Tokat çöreğinin üretiminin çekimleri yapılacak. Öğle vakti, Tokat Yazmacılar Hanı Butik Otel’de Özkan ve Elmas Gündüzlü çiftinin konukları olacaklar. Handaki mutfakta Tokat Artova Kadın Kooperatifi Başkanı kadın girişimci Hülya Çakmak’ın Artova çiğli gömbesi, Havva Çiftçier’in yaprakla yenilen dolma içi, otel aşçısının pehlili nohutlu pirinç pilavı ve et dolması yapımı kayda alınacak. Turgay Başyayla Tokat’ın yöresel lezzetlerini tadacak, görüşlerini açıklayacak. Aynı zamanda Yazmacılar Hanı’nın bulunduğu Halit Sokak’ta Tokat’ın tanıtımına yönelik çekimler yapılacak. Ayrıca Tokat Sanayisinde Kehribar Kebap Salonu’nda Tokat tavası ve Tokat tavası yapımının çekimleri olacak.

AKŞAM ERBAA’DA ÇEKİMLER VAR

            Turgay Başyayla ile Lezzetli Tavsiye ekibi 11 Ekim Çarşamba günü (bugün) akşamı Erbaa’ya geçecek. Lezzet Ormanda sayfasının sahibi Tokat Erbaalı Murat Pala, Erbaa’da et yemeğini Lezzetli Tavsiye ekibi için yapacak. Tokat Erbaa yaprağının tanıtımı için de en hızlı yaprak sarma ve yeme yarışmaları olacak.

            Ceviz hasadının olduğu şu günlerde 12 Ekim Perşembe günü Erbaa – Niksar güzergahında ceviz hasadıyla ilgili çekimler de yapılarak Turgay Başyayla ile Lezzetli Tavsiye programının içeriği Tokat’ta hazırlanmış olacak. Söz konusu programın bir iki hafta sonra ekrana gelmesi bekleniyor.