Her 10 Tıp öğrencisinden biri şiddete maruz kalıyor Her 10 Tıp öğrencisinden biri şiddete maruz kalıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen yazı ile yarıyıl tatili boyunca öğrenciler, ödev yapmadan dinlenme fırsatı buldu. Peki, yarıyıl tatili ne zaman bitiyor, ikinci dönem ne zaman başlıyor, tatil uzatıldı mı? İşte detatlar...

2024 yarıyıl tatili ne zaman bitiyor?

Yarıyıl tatili sona eriyor ve Türkiye genelinde 20 milyondan fazla öğrenci, iki haftalık dinlenme sürecinin ardından yarın okullarına dönmeye hazırlanıyor.

2024 ikinci dönem ne zaman başlıyor?

İki aylık tempolu bir dönemin ardından, öğrenciler 5 Nisan Cuma günü başlayacak olan ikinci dönem ara tatiline girecekler. 15 Nisan'da ise öğrenciler, ikinci döneme kaldığı yerden devam edecekler. Ancak, ikinci dönemin sonunda 8'inci ve 12'nci sınıflar, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav heyecanı yaşayacaklar. Bu sınav 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 8 ve 9 Haziran'da yapılacak. YKS için başvurular 26 Şubat'a kadar devam edecek. Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran'da, Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Yeterlilik Testi ise 9 Haziran'da gerçekleşecek. Adaylar, sonuçları 17 Temmuz'da öğrenebilecekler.

YKS'ye katılacak adaylar, başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden kimlik numaraları ve şifreleri kullanarak gerçekleştirebilecekler.

Tokat'ta okullar başlıyor mu?

Tokat'ta ise 107 bin 998 öğrenci ve 8 bin 598 öğretmen, yarıyıl tatilinin ardından 05 Şubat 2024 Pazartesi günü ders başı yapacaklar. Öğrenciler, yeni döneme umut ve motivasyonla hazırlanıyor.